A korábbi nehézsúlyú világbajnok 2018 végén újra vb-övet szerezne.

Tyson Fury 2015-ben törte meg Vlagyimir Klicsko egyeduralkodását a nehézsúlyú bokszban, azóta viszont nem úgy alakult a pályafutása, ahogy eltervezte. A Klicsko-verés után totálisan szétcsúszott, túlsúlyos lett és drogproblémái voltak. Az év elején viszont már edzett, júniusban volt is egy felhozómeccse. Jól látszott, hogy eléggé formán kívül van, és azért még néhány bunyó kellene, hogy újra a régi legyen.

Fury és a menedzsmentje viszont felgyorsítaná a tempót, és a legfrissebb hírek szerint decemberben összejöhet egy szupermeccs a WBC-bajnok Deontay Wilder ellen. Fury azt nyilatkozta, hogy jól haladnak a tárgyalásokkal, szerinte decemberben valóban összejön a meccs.

Ami még úgyis érdekesnek tűnik, hogy az angolnak nagyon össze kéne kapnia magát, hogy megközelítse a régebbi formáját. Wilder szempontjából logikus lenne bevállalni – a talán nem annyira éles – Furyt, hogy majd 2019-ben végre tényleg összejöjjön az Anthony Joshua ellen címegyesítő meccs, amit már egy ideje nagyon vár minden bokszrajongó.

Fury legközelebb augusztus 18-án lép ringbe, az ellenfele a verhető Francesco Pianetta lesz, utána jöhetne majd Wilder.

Az előző meccséről meg ezt érdemes tudni:

(theguardian.com)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon