Leon Edwards maradt a UFC váltósúlyú világbajnoka.

A UFC 286-os gálájának főmeccsén a váltósúlyú világbajnok, Leon Edwards azzal a Kamaru Usmannal találkozott, akitől a tavalyi év egyik legnagyobb KO-jával elnyerte a vb-címet. Edwards 2022 augusztusában minden idők egyik legnagyobb fordítását mutatta be, miután hátrányban volt, de az ötödik menet végén egy fejrúgásos KO-val világbajnok lett:

A UFC rögtön összehozta a visszavágót, amely már a harmadik meccs volt a két bunyós között. Az elsőt Usman nyerte, a másodikat Edwards, most pedig Londonban, a UFC 286-on zárult a trilógia.

A nigériai Rémálom becenevű Usmant tartották a meccs favoritjának, de a kiváló birkózó alapokkal rendelkező korábbi bajnoknak nem sikerült az újabb világbajnoki cím megszerzése. A nem túl akciódús, ugyanakkor izgalmas meccsen állóharcban a Rocky becenevű Edwards volt a jobb, Usman ugyan folyamatosan jött előre, próbálkozott földre vinni a bajnokot, de csak minimális sikerrel járt.

Edwardsnak az is belefért, hogy szabálytalanság miatt egy pontot levontak tőle, de így is

megvédte a világbajnoki címét, két pontozóbírónál 48–46-ra nyert, egynél pedig döntetlen lett a meccs.


A jamaicai származású, de angol színekben versenyző Edwards ezzel karrierje során először védte meg a világbajnoki címét, Usman eközben második vereségét szenvedte el a UFC-ben, mindkétszer a mostani bajnoktól kapott ki.

Leon Edwards történetéről korábban itt írtunk:

Drogkereskedelem, bandaháborúk, majd esélytelenként világbajnoki cím – A Rocky-sztori

Leon Edwards rendkívül hosszú utat tett meg. Saját magát, az ellenfeleit és egyéb akadályokat is le kellett győznie, de végül sikerült neki.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés