Ultrawide monitorok már eddig is léteztek, és 5K-s felbontású kijelzőből is szépen bővül a választék, viszont aki a kettőt egyszerre akarta, annak eddig nem volt szerencséje. Most viszont az LG fellebbentette a fátylat a januári CES-en bemutatkozó új monitorjáról, ami a 21:9-es képarányú monitoroknak is elhozza az 5K-s felbontást.

Igaz, az LG 34 colos képátlójú monitorja nem annyira ultra ultra széles, mint mondjuk a Samsung CHG90, viszont a felbontása egészen egyedülálló, hiszen 5120x2160 pixeles felbontással ennél a képaránynál még nem találkozhattunk.

Érdekes, hogy az LG nem a szokásos pénzeszsákokat, vagyis a gémereket lőtte be első számú célközönségnek, hanem a grafikusokat, fotósokat, szoftverfejlesztőket, akiknek persze minden bizonnyal szintén szükségük van az őrülten nagy felbontásra és a szokottnál szélesebb kijelzőre.

A frappánsan 34WK95U névre keresztelt monitornak amúgy nemcsak a felbontása, de a képminősége is kiemelkedő, hiszen támogatja a HDR600-szabványt és az LG Nano IPS technológiáját, amelyek nagyobb fényerőt, intenzívebb színeket és jobb képminőséget biztosítanak.

És ezt olvastad már?
80 ezer éve nem járt erre az az üstökös, ami most szabad szemmel is jól látható lesz