Alig múlt el a "mobil hererákot okoz"-para, máris itt van a következő horror: a túl sok mobilozás  kapaszkodj  ráncosítja a nyakadat. Az ellenszer: ne nézz le!

A Telegraphra hivatkozó Gizmodo szerint a tech necknek (vagy technyaknak) hívott jelenség főleg a fiatalabb, 1839-es korosztályt sújtja (magyarul azokat, akik sokat használják a telefonjukat), és azzal a veszéllyel fenyeget, hogy az arc alsó részén, valamint a nyakon található bőr megráncosodik. Ez eddig főleg az idősebb korosztálynak okozott problémát, de Dr. Christopher Rowland Payne, a The London Clinic dermatológusa szerint egyre gyakrabban jelentkezik fiatalabb nők körében is. Na nem mintha a fiatalabb férfiak nem mobiloznának ugyanannyit, csak hát mi az ilyesmin egy a barátoktól jövő "szard már le" jótanács és egy sör kíséretében könnyebben túllépünk.

Az orvostudomány szerencsére már előállt a gyógymóddal is: mivel a technyak (ami amúgy pont úgy hangzik, mint Dzsudzsák Balázs következő csapata) a megfigyelések szerint akkor alakul ki, ha naponta legalább százötvenszer nézünk le a telefonunkra, így a megoldás természetesen az, hogy nem kell naponta százötvenszer ránéznünk a telefonra.

Nekünk ez eddig mondjuk pont eszünkbe sem jutott, de most, hogy tudjuk, biztosan kényszeresen számolgatni fogjuk, meg a karunkon rovátkázzuk majd, hogy hánynál tartunk, ezért ha technyakunk nem is, egy friss, ropogós, új kényszerbetegségünk már biztosan lesz. Köszi, tudomány!

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában