Alig múlt el a "mobil hererákot okoz"-para, máris itt van a következő horror: a túl sok mobilozás  kapaszkodj  ráncosítja a nyakadat. Az ellenszer: ne nézz le!

A Telegraphra hivatkozó Gizmodo szerint a tech necknek (vagy technyaknak) hívott jelenség főleg a fiatalabb, 1839-es korosztályt sújtja (magyarul azokat, akik sokat használják a telefonjukat), és azzal a veszéllyel fenyeget, hogy az arc alsó részén, valamint a nyakon található bőr megráncosodik. Ez eddig főleg az idősebb korosztálynak okozott problémát, de Dr. Christopher Rowland Payne, a The London Clinic dermatológusa szerint egyre gyakrabban jelentkezik fiatalabb nők körében is. Na nem mintha a fiatalabb férfiak nem mobiloznának ugyanannyit, csak hát mi az ilyesmin egy a barátoktól jövő "szard már le" jótanács és egy sör kíséretében könnyebben túllépünk.

Az orvostudomány szerencsére már előállt a gyógymóddal is: mivel a technyak (ami amúgy pont úgy hangzik, mint Dzsudzsák Balázs következő csapata) a megfigyelések szerint akkor alakul ki, ha naponta legalább százötvenszer nézünk le a telefonunkra, így a megoldás természetesen az, hogy nem kell naponta százötvenszer ránéznünk a telefonra.

Nekünk ez eddig mondjuk pont eszünkbe sem jutott, de most, hogy tudjuk, biztosan kényszeresen számolgatni fogjuk, meg a karunkon rovátkázzuk majd, hogy hánynál tartunk, ezért ha technyakunk nem is, egy friss, ropogós, új kényszerbetegségünk már biztosan lesz. Köszi, tudomány!

És ezt olvastad már?
Malév-balesetek sora miatt kellett megreformálni a magyarországi légi közlekedést
További cikkeink a témában