Hogy lehet ez? Csoda? Nem, ennél jóval földhözragadtabb a magyarázat, ugyanis a Samsung, a Huawei és számos más gyártó után a japán gyártó is elkezdett kísérletezni a hajlítható kijelzővel, de egészen más megoldást választottak, mint a riválisaik.

Ahelyett, hogy táblagéppé lehetne szétnyitni, a Sharp telefonja félbehajtható, így pontosan feleakkora (bár valamivel vastagabb) mint egy hagyományos okostelefon. Maga a hír egyébként nem teljesen újdonság, hiszen a szabadalmi tervek már márciusban kikerültek a netre, de most egy videó is érkezett arról, hogyan fog kinézni a készülék.

A telefon specifikációja sem tűnik rossznak, a 6,18 colos, 3040x1440 pixeles kijelző egy csúcskategóriás telefonról árulkodik. Az már kevésbé biztató, hogy a gyártó szerint a készülék "néhány éven belül" kerülhet piacra, vagyis a megjelenés még minden bizonnyal odébb van.

Az első iPhone óta nem volt ennyire forradalmi mobil

A hajlítható telefonoké a jövő? Ezt egyelőre nem tudjuk, de az biztos, hogy a mobilpiacon az első iPhone bemutatása óta nem történt annyira radikális változás, mint amit a Huawei Mate X hozott.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában