A Vivo Nex rendesen feladja a leckét az Apple-nek és a többi gyártónak, ugyanis számos olyan újdonságot tartalmaz, amit eddig még senkinek sem sikerült jól megoldania.

A korábban Apex néven emlegetett telefon szinte teljesen keret nélküli kijelzővel érkezik (bár alul azért maradt egy kis fekete csík), amit a Vivónak úgy sikerült megoldania, hogy a 8 megapixeles szelfi kamera a telefon tetejéből ugrik ki. A Nexnek nem ez az egyetlen újítása, ugyanis az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe építették, bár az Apex-szel ellentétben az érzékelőfelület csak a kijelző kis részére korlátozódik (az Apex a kijelző alsó részén bárhol képes volt érzékelni az ujjlenyomatot, nem tudni, ez a funkció végül miért nem került be a végleges modellbe).

Szintén sajátosan oldotta meg a kínai gyártó a hangszórók kérdését, ugyanis a készülék a kijelző mögé épített vibrációs hangszórót kapott, ami rezgésekkel juttatja el a hangot a fülbe. Hasonlóval a Xiaomi is próbálkozott az első Mi MIX-nél, és ők végül a következő telefonnál dobták az ötletet, de akik kipróbálták az Apexet, azt mondják, hogy a Vivo megoldása elég meggyőzően működik.

Amiről eddig kevesebbet lehetett hallani, hogy a Vivo Nex az innovatív megoldások mellett is egy igazi fenevad lett Snapdragon 845 procival, 8 GB RAM-mal, 256 GB tárhellyel, 4000 mAh-os akksival, 12+5 megapixeles duál kamerával és egy 6,6 colos, full HD+ felbontású kijelzővel. Ehhez képest a 780 dolláros ára nem is tűnik olyan húzósnak, az viszont jó kérdés, hogy a szuper olcsó kínai csúcstelefonok (például a Xiaomi Mi 8) mellett mennyire fog tudni labdába rúgni.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában