Beszélő pandafej az új iPhone egyik legnagyobb újdonsága
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kedden bemutatott iPhone X egészen radikális változást hozott az Apple korábbi telefonjaihoz képest: hatalmas, szinte keret nélküli kijelző, vezeték nélküli töltés és az ujjlenyomat-olvasót váltó arcfelismerő szoftver is szerepel az új telefon repertoárjában, ehhez képest minimum meglepő, hogy a legnagyobb visszhangot egy beszélő pandafej váltotta ki.

Az iPhone X előlapi, mélységérzékelős kamerája (ami alapvetően a Face ID miatt került a telefonba) ugyanis képes rá, hogy valós időben bedigitalizálja az arcodat, az Apple pedig tökéletesen ki is használta a kamera ezen funkcióját az animojikkal, vagyis olyan emojikkal, amik utánozzák a felhasználó arcmimikáját.

Az új funkcióval rókává, ufóvá, robottá vagy akár beszélő szardarabbá kakivá is átváltozhatsz, az animált emojikat pedig az iMessage-ben továbbíthatod az ismerőseidnek. Utóbbi animojihoz kapcsolódik egyébként a Steve Jobs utáni Apple keynote-ok egyik legőszintébb pillanata is, hiszen a technológiát bemutató (és a Face ID-vel korábban elég csúnyán beégő) Craig Federighi elég önkritikusan csak annyival kommentálta a kaki-animojit, hogy

Ha most azt gondolod, hogy az animoji csak amolyan vicces hülyeség, akkor nem árt fejben tartani, hogy a világ egyik legnagyobb közösségi oldala, a Snapchat többek között éppen az efféle vicces hülyeségekkel tudott a többiek fölé nőni, és ha téged hidegen is hagy, az szinte garantálható, hogy a fiatalabb korosztály tömegesen fog rákattanni az új funkcióra. Legalábbis az Apple biztosan ebben bízik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.