Újraértelmezte a notch szerepét az Apple, az AirPods-nak térhangzást adott, a legjobb okosórák pedig visszaviszik a start mezőre az eltévedt tulajt – az iPhone-bemutató tanulságai.

Az Apple végre bemutatta a várva-várt iPhone 14-et (és ikertestvéreit) a nagyérdeműnek, az új okosórák és fülesek mellett. Kezdjük az 14-essel.

Az iPhone 14-es 6,1 colos, a 14 Plus 6,7-es colos kijelzőt kapott, mindkettőben A15 Bionic chip dolgozik majd, a fekete, fehér, világoskék, lila vagy piros színben kapható telók előlapjait kerámia üveglap védi majd.

A 12 MP-es főkamera a nagyobb szenzor miatt 49 százalékkal több fényt enged be, amivel főleg sötétben készülhetnek majd jobb képek, továbbá lesz Action Mode, ami a videóknál kiküszöböli a kéz remegését.

Az előlapi kamera először kapott autofókuszt, továbbá megkapta a TrueDepth funkciót is.

A nagy újdonság a műholdas vészhívás funkció lesz, amivel elég lesz egy műhold felé mutatni (az app segít abban, hogy pontosan hová), és két évig ingyen jár majd a szolgáltatás.

Kicsit irigyeljük azokat, akiknek az életében meghatározó szerepet játszik a notch pozícióján való rugózás, mindenesetre a 14 Pro estében a megszokott lelógó rész helyett egy kapszulát kapunk, benne mindenféle funkciókkal, például értesítésekkel. Na és persze a Próban A16-os chip lesz, meg 48 MP-s főkamera, a Pro Max pedig mindezt übereli majd, és akár 1 TB tárhellyel elérhető lesz.

Mindegyik változat előrendelhető szeptember 9-től, és a Plus kivételével a boltokba is kerül 16-án, a Plus pedig október 7-én.

Árak:

  • iPhone 14  449 990 forint
  • iPhone 14 Plus 499 990 forint
  • iPhone 14 Pro 569 990 forint
  • iPhone 14 Pro Max 629 990 forint

A tweet, amit pinelt az Apple:

Jön az Apple Watch 8, benne immár autóbaleset-felismerő funkcióval és testhőmérséklet méréssel. Az Apple Watch Ultra mindent tud majd, amit a legjobb okosórák tudnak, például az eltévedt tulajt visszavezeti starthoz az adott útvonalon, meg még 40 méterig vízálló is. Nem a legolcsóbb opció a piacon, de az Apple az Apple: az alapváltozat 209 990 forint, a SIM-kártyás 259 990 forint. A Watch Ultra (419 990 Ft) 60 órás üzemidőt ígér, és minden változatra igaz, hogy többféle szíjat választhatunk hozzájuk. Akit pedig az olcsóbb Apple Watch SE (129 990 Ft) érdekel, nos, már abban is lesz autóbaleset-felismerés, és új, S8-as chip is.

Végül változatlan külalakkal, de szintén új chippel jön az AirPods Pro, aminek a legnagyobb dobása a térbeli hangzás: az ígéret szerint olyan lesz majd zenét hallgatni vele, mintha egy szobában lennél a zenészekkel. Fejlődött a zajszűrés is, és már szeptember 9-én előrendelheted is, 124 990 forintért.

A teljes bemutatót megnézheted itt:

Ez is érdekelhet:

Petíciót írtak az Apple dolgozói, hogy ne kelljen visszamenniük az irodába

Hiába épített pár éve csodaközpontot az Apple, az otthonról is produktív mérnökök nem akarnak visszatérni, még heti három napra sem.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában