Egy jó laptop sosem árt, de nyár elején venni különösen megéri, mert akkor végképp nem vagy kíváncsi semmilyen műszaki hibára, sem lassú vagy rosszul használható laptopra, munkához ugyanúgy szükséged lesz rá, mint repjegyet foglalni vagy végignézni egy új sorozatot. Szóval ha van olyan gép, ami mindezt magabiztosan hozza jó áron, akkor voltaképpen nincs is nagyon min gondolkozni.

Váratlanul gyorsan eljött a nyár, lassan benne leszünk nyakig, a sulik bezártak, a melóban a nyaralást tervezi mindenki, pláne mert a pandémia kemény évei után most újra úgy utazhatunk, ahogy az elmúlt két évben nemigen. Mehetsz a nagyvilágba vagy maradhatsz itthon – elvégre belföld az új külföld, Pécs az új Bécs –, egy a lényeg: végre gondtalanul élvezni akarod a napsütést, a pihenést, a jó levegőt, a társaságot, az életet.

Több pontja is van a felsorolásnak, amiben segíthet egyetlen okos döntés: ma már egy jó laptop nagyjából olyan, mint az élet, a levegő, és bár talán nem ez jut róla elsőre az eszedbe, de nagyon is hozzátartozik az élet élvezetéhez.

Egy jó laptop számtalan módon feldobja a mindennapjaidat:

  • hibátlanul, gyorsan, flottul működik
  • egy kicsit megajándékozod magadat vele (vagy ami még jobb, más ajándékoz meg téged)
  • nem kell aggódnod semmilyen nyári ügyintézés miatt, foglalhatsz repjegyet, tervezhetsz útvonalat autózáshoz, kiránduláshoz
  • ha filmet akarsz nézni a többiekkel, akkor remek képminőséget kapsz, és nyugodt lehetsz, hogy végignézhetitek az összes kedvenc sorozatotokat
  • akkor sem kerülsz bajba, ha beesik valamilyen munka
  • és végül még jól is néz ki, egyszerűen jó érzés elővenni, olyan, mintha lenne egy új haverod, aki jófej, okos, meg segít is mindenben, ha kell.

Másfelől nem akarod a világ összes pénzét elkölteni, pláne nyaralás előtt, ezért egy racionális, okos választás kell.

Mint például az ASUS új Zenbookja, a 14X OLED.

Először is nézz rá! Mindössze 15,9 milliméter vastag, vagyis inkább vékony, ennek megfelelően könnyű is (csupán 1,3 kiló), a monitor kávája pedig a trendnek megfelelően elegáns, keskeny, így szépen érvényesül az 4K-s OLED színhelyes, érintőképernyős kijelző, annak élénk színei, és a legmélyebb feketéje.

A 12. generációs Intel processzor és az Intel Iris X grafikai kártya kiváló teljesítményt nyújt és a szemedet is kíméli, mindennek köszönhetően pedig

kiváló tartalomfogyasztásra, mehet minden film, video, vagy éppen te is korlátok nélkül készíthetsz vele bármilyen tartalmat.

Növeli a szabadságfokot a 180 fokban lehajtható kijelző rész is, a rendkívül gyors (0,2 ms) válaszidővel.

Maradjunk még picit a kijelzőnél, mert ez kulcskérdés manapság: a káros kék fényt 70 százalékkal csökkenti, így nemcsak kíméli a szemet, de az alvásminőséget is javítja (tudod, alvás előtt nagyon nem ajánlott hagyományos kijelzőket nézegetni), de a 120 Hz-es frissítés is fontos, mert a képek nem lesznek elmosódottak, ahogy a szöveg is éles marad gördítéskor. Hát ezért van szükség a H-szériás Intel processzorra is, ami sokkal erősebb az átlagos ultrabookokban lévő U-szériás társainál.

De a Zenbook 14X OLED tud még olyat, amivel megmentheti a nyaralást. Például a kecses külseje ellenére strapabíró, katonai szabványoknak is megfelelő alumínium házba került.

Tehát viheted magaddal bátran bárhová, bírni fogja a kiképzést, emellett még praktikus is. Van egy furcsa trend, ami spórolni igyekszik a kimenetekkel, szerencsére az ASUS a saját útját járja, így erre a laptopra került két Thunderbolt 4 port, univerzális USB-C töltés,  HDMI bemenet, Jack hangkimenet, és még egy Micro SD kártya leolvasó is.

Szintén praktikus az ASUS Numberpad, és az ujjlenyomat-olvasós bekapcsológomb. A harman/kardon audio-rendszer prémium hangzást biztosít, és a gép támogatja a Cortana és az Alexa hangfelismerőket. Ha nem csak a felhőben tárolnál dolgokat, akkor az 1TB-ig bővíthető SSD tutira nyerő lesz – ahogy maga a gép is, bárhol, bármikor.

És ne feledkezz meg az időzítésről: most különösen jó laptopot venni, mert nemcsak egy gondtalan nyarat biztosít neked, de hosszabb távon is gondoskodik rólad, vagyis ha véget ér a nyár, és jönnek a szorgos hétköznapok, akkor is társad lesz, akivel már összebarátkoztál, azaz a szezonkezdés őrületében nem kell már a beszerzésen meg az összecsiszolódáson aggódnod – mondtuk, hogy most éri meg a legjobban váltani!

A cikk létrejöttét támogatta az ASUS.

Ez is érdekelhet:

Arcátlanul gyönyörű képminőség, de nem is ettől világelső az Asus tablet-laptopja

Oké, nem ezzel a géppel fogsz játszani, de mindent ezen akarsz majd nézni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

Well done
Hirdetés