Mivel ma a munkához és a kikapcsolódáshoz is nélkülözhetetlenek a kütyük, nem az a megoldás, ha egyiket sem csinálod, hanem ha mindkettőt – kompromisszummentesen. Egy jó hordozható monitor ebben óriási segítséget jelenthet, mert bárhol és bármikor tudja azt a pluszt, amivel a munka hatékonyabb, a szórakozás pedig tökéletesebb lesz.

Ma már egyre nehezebben éljük meg a kötöttségeket, igyekszünk szabadon mozogni, kötetlenül dolgozni (időben és térben is), nem szívesen kötünk kompromisszumot utazáskor sem. A jó hír az, hogy nem is nagyon kell: egyrészt az okosteló önmagában is nagy szabadságot ad, másrészt ma már olyan pöpec kiegészítők készülnek, amivel – hangozzék ez bármilyen fellengzősen is, de igaz: – bárhol, bármikor, bármit csinálhatsz.

Vegyünk egy életszerű példát: elutazol egy hosszú hétvégére, amiben muszáj lennie egy kis melónak, de többnyire a kikapcsolódásé a főszerep. Mivel a hosszú hétvége hosszú ugyan, de nem végtelen, te nem akarsz kompromisszumot:

a munkát gyorsan és hatékonyan végeznéd el, hogy több idő jusson pihenésre és szórakozásra, és ha már jut, akkor naná, hogy nem akarsz lemondani semmiről. Nyugi! Zen. Sőt: ZenScreen, tudod, a hordozható monitor, amit neked találtak ki, pont a hasonló helyzetekre.

Vegyük mindjárt a ZenScreen GO-t. Nyilván tudod, milyen vastag egy ceruza. Akkor tehát azt is tudod, milyen vastag ez a hordozható monitor. Mondjuk nehezebb, 860 gramm, de az még mindig habkönnyű egy tettre kész férfiembernek. Ha pedig becsusszantod a ZenScreent a táskádba, a hétvégét még könnyebb is lesz.

Akár laptopról, akár mobilról dolgozol, mindkettőhöz könnyedén csatlakoztathatod, USB-C vagy micro-HDMI csatlakoztatóval, de játékkonzolhoz és kamerához is kapcsolódhat. A védőburkolatából állványt hajtogathatsz, ami álló vagy fekvő pozícióban is tudja tartani a monitort, ami egyes munkafolyamatokat nagyon megkönnyíthet és felgyorsíthat – a képpel ne törődj, automatikusan vált álló és fekvő mód között, miután érzékeli a saját helyzetét.

A 7800 mAh-s akksi akár négy óra folyamatos használatot biztosít, ráadásul a szokásos adapterekhez képest dupla sebességgel feltölthető.

A 15,6 inches, full HD-s, 1920x1080 pixeles kijelző még éles szögből is jól látható, vagyis ha filmet néznétek a haverokkal, akkor sincs semmi probléma. És ha már film: fontos a kékfényszűrő-beállítás is, azaz az Asus egyedi Ultra-Low Blue Light technológiája, ami véd az ártalmas kék fénysugárzástól, de a szemed kímélését segíti a villódzásmentes (Flicker-free) technológia is.

Számtalan tevékenységhez előnyös tehát, de előfordulhat, hogy neked fontos az érintőképernyő, hogy akár tabletszerűen is használhasd a hordozható monitort. Naná, hogy ilyen is van.

Ez a ZenScreen Ink, a fenti társánál valamivel kisebb, 14 inches monitor. A gyors reakciójának és a 4096-os szintű nyomásérzékenységének köszönhetően remek írási élményt kínál – bárhol, bármikor írhatsz vagy rajzolhatsz, amiben az integrált, fokozatmentes állvány is segít. Saját tapasztalat, hogy szűk körben prezentálni például sokkal jobban lehet érintőképernyőn: csak leültök egymás mellé, az egész kevésbé hivatalos, karót nyelt, te pedig könnyedén lapozhatsz ide-oda, vagy ránagyíthatsz bármire a mobilról jól ismert mozdulattal.

 

De az is lehet, hogy nálad a hangsúly inkább a szórakozáson van. Erre is van speciális ajánlata az Asusnak, a ZenScreen OLED, egy 15,6 inches, full HD-s, 1920x1080-as OLED kijelző, extrém feketékkel, nagy fényerővel és szupergyors, 1 ms-os válaszidővel. Az okosan kitalált állvány itt is alap.

Rengeteg számot, adatot és technikai paramétert írhatnánk ide, de a lényeg, hogy ezt nevetségen könnyű (650 gramm) és keskeny (5 mm) monitort hordozásra tervezték, no meg filmnézésre, gamerkedésre. Ebben nemcsak a szuperszéles látószög, a 100 000:1 kontrasztarány vagy az extra gyors válaszidő segít, de még a csomagolása is, amit belül szándékosan teljesen feketére hagytak, így a tökéletes élmény érdekében árnyékolónak is használhatod. Nincs elmosódás, akadozás, csak a maximális élmény. Amit mondjuk egy hosszú hétvégétől várnánk.

Talán nincs is több kérdésed, úgyhogy elég kiválasztanod a számodra legjobbat, és mehetsz is a boltba!

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az Asus.

(Fotó: Asus)

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk a laptopot, ami megmenti a nyaradat, és azt is megmondjuk, miért

Foglalnád már a repjegyedet, terveznéd az utazást, közben megnéznél egy új sorozatot? Cipeled magaddal a laptopot mindenhová? Valószínűleg most van ideje beszerezni egy újat, ami megad mindent, amire szükséged van.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Látványosan néz ki, de nem tudni, mire jó a sci-fibe illő laptop, amit a Lenovo dobhat piacra

Az univerzum legfényesebb objektuma egy igazi kozmikus szörnyeteg

További cikkeink a témában