Vagyis imádnál, ha működne.

A Samsung Galaxy S24-szériával érkezett egy egészen hasznosnak tűnő keresőfunkció, a Circle to Search: elég csak a kijelzőn bekarikáznod az adott dolgot, amire szeretnél rákeresni, és a Google már ki is dobja rá a találatokat, vagyis a kereséshez még az adott alkalmazásból sem kilépni.

Ez a funkció nemrég megérkezett az iPhone-okra is. Elvileg minden iPhone 6s utáni készülék megkapta, ám előhívása nem minden készüléknél zajlik ugyanúgy. Egy közös pont azonban van: le kell tölteni magát a Google alkalmazást az App Store-ból – ezután így tudod beállítani a különböző mobiltípusokon:

  • Az iPhone 15 Prók esetében a Művelet gombhoz kell rendelni a Search your screenshot funkciót – ennek még nincs magyar elnevezése, de valamit olyasmit kellene keresned, hogy Keresés képernyőfotó alapján.
  • Az iPhone 6s-től a 15 Prókig terjedően pedig a Koppints hátul funkcióhoz kell hozzárendelni ezt a bizonyos Search your screenshot, ami így nézne ki: BeállításokKisegítő lehetőségekÉrintésKoppintás hátulDupla / Tripla kattintásSearch your screenshot.

Megpróbáltuk beállítani, de iPhone 13 minin ilyen opcióval nem találkoztunk (pedig az iOS és az ominózus app is a legfrissebb verziójú), de valószínűleg csak arról van szó, hogy egyelőre még nem elérhető ez a kis okosság a régiónkban. Mindenesetre a 9to5google.com szerint ilyesmit kéne látnod az angol nyelvű menü esetén, ha elérhető lenne:

Az iPhone 13 mini esetében egyelőre csak addig tart a menü, hogy Scroll up (görgetés felfelé) és Scroll down (görgetés lefelé)

(Forrás, fotó: 9to5google.com, nyitókép: Unsplash / Amanz)

Ez is érdekelhet:

Így fog kinézni a 25 év után feltámasztott legendás Nokia modern változata

Egy másik készülékre inkább hasonlít a Nokia 3210 2024-es változata.

Így orvosolhatod, ha téged is szívat az iPhone ébresztőórája

Ideiglenes megoldást nyújthat, ha kikapcsolsz egy bizonyos funkciót – nem, nem az ébresztőórát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés