Ideiglenesen, egyelőre.

Jelenleg nem elérhető a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp sem Mianmarban, miután a mianmari közlekedési és hírközlési minisztérium felszólította a helyi szolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné azokat. A tiltás nem örökre szól, egyelőre csak vasárnapig.

Mindezt pedig azért tartották szükségesnek Mianmarban, mert az ország hadserege katonai puccsot hajtott végre*, a Facebookon pedig polgári elégedetlenségi mozgalom alakult a hatalomátvétel ellen.

* Az ország hadserege hétfőn, a parlament ülése előtt néhány órával vette át a hatalmat, és őrizetbe vette Aung Szú Kjit, Mianmar de facto vezetőjét, illetve több magas rangú politikust is. A lépést azzal indokolták, hogy a kormány nem reagált a katonaság feltételezett választási csalásokkal kapcsolatos panaszaira.

A Facebook egyik szóvivője megerősítette a tiltás tényét, egyúttal pedig felszólították a mianmari hatóságokat, hogy állítsák vissza az oldalt, hogy a mianmari emberek tudjanak a családtagjaikkal és barátaikkal kommunikálni.

Nem akarjuk elvenni a helyzet súlyosságát, de egy kicsit szeretnénk oldani ezt a feszkós hangulatot:

Gyanútlanul forgatta az edzésvideóját, miközben mögötte a katonaság épp átvette a hatalmat

Az edzés és az egészség mindennél fontosabb, mit neki egy történelmi katonai puccs. Napi szürreál Mianmarból.

Eközben...

Újabb változás előtt áll az Instasztori

Ha szereted a TikTok-ot, akkor van egy jó hírünk!

(Forrás: The Wall Street Journal, MTI, fotó: Pixabay)

És ezt olvastad már?
Rekonstruálták a neandervölgyi ősemberek egyik 70 ezer éves receptjét