A koreai gyártó telefonjait majdnem annyian vásárolták, mint a második, a harmadik és a negyedik helyezettét együttvéve.

Erre jutott a Canalys piackutató felmérése, akik azt vizsgálták, hogy fogytak a különböző okostelefonok az európai piacon az év második negyedévében.

Ahogy látható, a három nagy gyártó közül egyedül a Samsung tudta növelni a piaci részesedését, ráadásul nem is kicsivel: az Európában eladott okostelefonoknak több mint a 40%-a Samsung volt. Eközben a Huawei és az Apple visszaesett, bár megtartották a második és a harmadik helyüket.

A lista emellett is tartogat érdekességeket:

  • A Xiaomi brutálisan megerősödött az idén, majdnem 50%-os növekedést könyvelhettek el.
  • A Nokia telefonokat gyártó HMD Global továbbra is egészen szépen teljesít, annak ellenére, hogy az eladásaik csökkentek.
  • Az összes többi gyártó viszont nem lehet túl boldog, hiszen mindössze 6,4 millió olyan telefon talált gazdára, amit nem a fent felsorolt cégek gyártanak.

A Xiaomi és az HMD Global jó helyezését az indokolhatja, hogy Európában jellemzően a középkategóriás telefonok fogynak a legjobban, a legnépszerűbb modell például a Samsung Galaxy A50 volt, de iPhone-ok közül is a legolcsóbb iPhone XR-ből fogyott a legtöbb.

(Forrás: Canalys, Nyitókép: Getty)

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában