És valószínűleg soha nem tér vissza.

Mint arról már valószínűleg hallottál, Elon Musk űrvállalata, a SpaceX teljes erővel dolgozik azon, hogy ők legyenek az elsők, akik embert küldenek a Marsra - és az is lehet, hogy ez az ember maga Elon Musk lesz. A Tesla és a SpaceX alapítója az HBO-nak adott egy interjút, amiben felfedett néhány részletet a Mars-utazással kapcsolatban, többek között azt is megemlítve, hogy

70% esélyt ad rá, hogy személyesen is elutazik a vörös bolygóra.

Ez elég bevállalós dolognak hangzik, főleg hogy Musk ismét megerősítette azt a korábbi kijelentését is, hogy a Mars első telepesei számára valószínűleg nem lesz visszaút, és a bolygón fognak meghalni.

A feltaláló emellett egy ilyen utazás anyagi vonzatairól is beszélt. Szerinte az út néhány százezer dollárba fog kerülni, ami nem is olyan sok ahhoz képest, hogy a 2000-es években az űrturistáknak nagyjából 20-40 millió dollárt kellett fizetniük, hogy feljuthassanak a Nemzetközi Űrállomásra.

Az biztos, hogy Elon Musknak eléggé sietnie kell, ha tényleg el akar utazni a Marsra, hiszen a korábbi ütemterv szerint az első emberek 2024-ben indulnának, addig pedig még fel kell építenie egy 1200 km/h-val száguldó szupervonatot, egy Los Angeles alatti autópályát, meg kell valósítania a városok közötti rakéta-közlekedést, az űrinternetet, meg persze egy kiborg-sárkányt is. Nem fog unatkozni, az biztos.

Korunk legnagyobb feltalálója szerint a világunk csak egy szimuláció

Szóval az élet tényleg csak egy szar játék? Elon Musk szerint majdnem biztos, hogy így van.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés