Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világsajtó Észak-Koreával van tele az elmúlt napokban, de ez nem csoda, a távol-keleti országban ugyanis egyre jobban a feje tetejére áll a világ, ami azért hallatlanul durva, mert már évtizedek óta épp ésszel felfoghatatlan, ami ott történik.

Hétvégén többek között hidrogénbombát robbantottak Észak-Koreában, amit ugye a rezsim meg is ünnepelt, ahogyan azt szokás, ugyanis két tűzijátékkal és egy phenjani nagygyűléssel tisztelegtek a sikeres kísérleti nukleáris robbantást végrehajtó tudósoknak.

A vasárnapi teszteket a föld alatt végezték el, a másnap elkészült felvételekből pedig eléggé kiviláglik, hogy a robbanás csuszamlásokat és töréseket okozott a földben, valamint egyes területeket meg is emelt.

Az atomrobbanás következtében Richter-skála szerinti 6,3-as földrengés keletkezett, ezt pedig még Kínában is érezhették. Csak összehasonlításképp: Magyarország történetének legerősebb ismert földrengését még 1763-ban mérték Komáromban, amikor a város egyharmada elpusztult, és több mint hatvanan meghaltak. Nos, az akkor 6,3-as erősségű volt.

Ha néphülyítésről és provokációról van szó, akkor a rezsim bizony nem ismer lehetetlent:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.