Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sejtettük, hogy a kiterjesztett valóság találkozása az iPhone-nal parádés dolgokat fog eredményezni, és nem is csalódtunk.

Pedig az Apple egyelőre csak tapogatózik a kiterjesztett valósággal, hiszen alig egy hónapja, hogy az ARKit elérhető a fejlesztők számára, de már így is tele a padlás izgalmasabbnál izgalmasabb applikációkkal.

Ezek közül a legújabb a Dan Monaghan által készített fotós alkalmazás, amely a sorozatban készített képeket kivetíti a valóságra, egészen szürreális alkotásokat hozva létre.

Bár a fejlesztői múlttal nem rendelkező srác programja egyelőre csak egy érdekes ötlet, de az már most látszik, hogy elég komoly potenciál lakozik benne: gondoljunk csak bele, hogy például elsétálunk a Bazilika mellett, és közben egyfajta virtuális kiállításként láthatjuk az Instagramon készült képeket, mégpedig pontosan ott, ahol azokat eredetileg készítették.

Persze ez a megoldás is akkor működne a legjobban, ha a telefonunk helyett egy AR-szemüveggel sasolhatnánk meg a fotókat, de ha minden jól megy, talán már ez sincs annyira messze.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.