Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hír a mobilos piacon igencsak tájékozott Robert Scobltől származik, aki azt állítja, hogy a CES-en beszélt a Carl Zeiss egyik képviselőjével, aki bizalmasan elárulta neki, hogy az elsősorban a kiváló fotóoptikáiról ismert gyártó az Apple-lel dolgozik együtt

amit még az idén bemutathatnak.

A hírben tulajdonképpen nincs túl sok meglepetés, hiszen azt már eddig is sejteni lehetett, hogy az Apple előbb-utóbb előáll egy AR-szemüveggel, arra viszont elég kevesen tippeltek volna, hogy ez már az idén bekövetkezhet.

A névtelen forrás részleteket sajnos nem árult el a készülő szemüvegről, így azt sem lehet tudni, hogy az Apple a Google nyomdokain haladva képzeli el a kiterjesztett valóságot, vagy inkább a Microsoft Hololens-hez hasonló eszközben gondolkodnak.

Ez csak egy koncepció, de akár ilyen is lehet

Ami biztos, hogy a kiterjesztett valóság a következő évek egyik legnagyobb durranása lesz, ha pedig az Apple tényleg az elsők között mutat be egy jól működő AR-szemüveget, azzal hosszú évekig behozhatatlan előnyhöz juthat a konkurenciához képest - pont úgy, mint anno az iPhone-nal. Na ez lenne egy igazán szép jubileum.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.