Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó és vezeték nélküli töltés nincs benne, de a Honor legújabb telefonja, a Honor 20 Pro amúgy pontosan azt tudja, mint a mai legfejlettebb telefonok. Csak több mint egy százassal olcsóbban.

A Huawei kistestvérének nem indult teljesen izgalommentesen a keddi bemutató, hiszen azzal, hogy az USA múlt héten eltiltotta az amerikai cégeket a Huaweitől, a Honor helyzete is bizonytalanná vált. Így furcsa módon a bemutató legfontosabb kérdése nem is az volt, hogy milyen proci vagy kamera van a telefonban, hanem hogy lesz-e rá Android? Jelentjük, lesz, mégpedig a legújabb, 9-es verziójú, és mivel azt már a Huawei és a Google is leszögezte, hogy az eddig piacra dobott telefonokat a tiltás semmilyen formában nem fogja érinteni, így a Honor 20 Pro már egész biztosan megúszta a két gazdasági nagyhatalom kereskedelmi háborúját.

A Honor 20 Pro viszont egyáltalán nem csak emiatt lett figyelemre méltó telefon, ugyanis tényleg majdnem ugyanazt kapjuk, mint mondjuk a Huawei P30 Prónál, csak jóval barátibb áron. A 6,26 colos kijelző ugyan csak full HD+ felbontású, de hátlapi kamerából például itt is négy van, mégpedig a következő felosztásban:

  • 48 megapixeles főkamera f/1.4-es rekeszértékkel,
  • 16 megapixeles nagy látószögű kamera,
  • 8 megapixeles telefotó lencse 3x-os optikai és 30x-os digitális zoommal,
  • valamint egy 2 megapixeles makró kamera, amivel 4 centiméteres távolságból fotózhatunk dolgokat.

Ahogy a fentiek alapján sejteni lehet, a Honor 20 Pro igencsak penge kamerarendszerrel érkezik, amit csak megerősít a DxOMark értékelése, akik 111 pontot adtak a telefon kamerájára. Hogy ez mennyire erős, azt jól mutatja, hogy a jelenlegi listavezető Huawei P30 Pro és Samsung Galaxy S10 5G-s változata is csak egyetlenegy ponttal kapott többet a DxOMarktól.

Szintén figyelemre méltó a telefon előlapi kamerája, aminek 32 megapixeles felbontása a gyártó szerint jelenleg egyedülálló, és a Honor View 20-hoz hasonlóan egy kameralyukban találjuk. Az ujjlenyomat-olvasó a telefon oldalára került, így a készüléket a kezünkbe fogva rögtön kézre áll, hosszan nyomva pedig a digitális asszisztens gombjaként is funkcionál.

A telefonra minden bizonnyal teljesítményben sem lesz panasz, hiszen ugyanúgy Kirin 980 proci és 8 GB RAM van benne, mint a P30 Próban. Emellett a Honor 20 Pro kapott néhány érdekes extrát is, mint a Histen-technológiájú térhangzás, valamint a GPU Turbo 3.0-ás változata, ami a játékok közben növeli meg a telefon teljesítményét.

Elég jól hangzik, pláne, hogy a Honor 20 Pro Európában 600 eurós áron fog boltokba kerülni. Ugyan sanszos, hogy a telefon ára Magyarországon már súrolni fogja a kétszázezres határt, de még így is jóval olcsóbb lesz, mint a hasonló képességű telefonok túlnyomó többsége, leszámítva talán a OnePlus és a Xiaomi készülékeit.

És ezt olvastad már?
Félünk az 5G-től, de úgy tűnik, feleslegesen