És ezt kapd ki: az agy szerint a világunk jó eséllyel nem Donald Trump, de még csak nem is Kim Dzsongun miatt fog elpusztulni, legalábbis nem közvetlenül. Megnyugodtunk.

A SpaceX és a Tesla alapítója szerint ugyanis a harmadik világháború jó eséllyel a mesterséges intelligencia miatt fog kirobbanni, vagyis egész pontosan

Vagyis azt azért Musk sem állítja, hogy a harmadik világháborúért közvetlenül a mesterséges intelligencia lesz a felelős, sokkal inkább annak meggondolatlan használata. A helyzetet meglehetősen realistán szemlélő feltaláló szerint ha úgy adódik, a rivális nagyhatalmak simán csatasorba állítják az MI-t, fittyet hányva bármilyen biztonsági kérdésre, a tisztán racionális alapon "gondolkodó" mesterséges intelligencia pedig adott esetben könnyen hozhat olyan döntést, hogy a legjobb védekezés a megelőző csapás.

Musknak amúgy éppen azután jutott eszébe ezeket a gondolatokat kiposztolni Twitterre, miután Vlagyimir Putyin kifejtette, hogy a jövőben az az ország lehet a világ ura, aki a legjobb MI-vel rendelkezik. Persze mivel úgyis csak egy szimulált valóságban élünk, ez tulajdonképpen mindegy.

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon