Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hogy 360 fokos videók a Youtube-on már hónapok óta vannak? Persze, persze, de azokban nem tudsz a telefonod forgatásával nézelődni a Csillagok Háborúja egyik új bolygóján.

Nem hordok magammal pulzusmérőt buszozáshoz, de azért elég sok mindenre meg mernék esküdni, hogy egy kicsivel sem kezdett el szaporábban verni a szívem, amikor először olvastam, hogy a Youtube-tól hónapokkal lemaradva a Facebook is bevezeti a 360 fokos videókat, hiszen virtuális valóság szemüveg nélkül ez igazából a Youtube-on is csak egyszeri poénnak volt jó.

Aztán azért csak kipróbáltam, milyen lehet a Jakkun homokfutózni (remélem így hívják, nem vagyok nagy SW-fan), és leesett állal konstatáltam, hogy ez a 360 fokos videó nem az, amit a Youtube-nál megszoktam: hihetetlen, de a Facebooknak ezzel a nagyon egyszerű kis ötlettel, hogy a telefont forgatva tudsz nézelődni, sikerült igazi élménnyé tenni a 360-fokos videók nézését, ami ugyan irtózatosan messze áll attól, amit egy VR-sisakban érzel, de mégis sokkal közelebb, mintha az ujjaddal kéne forgolódnod.

Arról nem is beszélve, hogy ez az első jele annak, hogy a Facebook tényleg akar is kezdeni valamit a büdös sok pénzért megvásárolt Oculus Rifttel, és azt azért be kell látni, hogy ez egy elég erős antréra sikeredett.

Ha nem kattintottál rá feljebb a linkre, de szeretnéd megnézni, hogy néz ki a Csillagok Háborúja 360-ban, akkor ide kattints, viszont ha hallani sem akarsz a Facebookról, akkor megmutatjuk, hogy miről maradsz le (bár igazából ez a videó tökre nem adja vissza a dolog lényegét):

Ha nem megy a 360 fokos videó, annak vagy az az oka, hogy nem a legfrissebb Facebook van a telódon (add át üdvözletünket a többi barlanglakónak), vagy 4.3-asnál régebbi Androidot használsz.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.