Ha nem érted, hogy manapság mi értelme a kézzel fogható képet adó fényképezőgépnek, akkor nézd meg a Fujifilm legújabb gépét, az Instax mini 12 ugyanis megmutatja a fotózás vidám oldalát. A csajok imádni fogják!

Rendesen átalakult a fényképezés az utóbbi egy-két évtizedben. A forradalmat persze a digitális gépek hozták el, amivel szinte végtelen mennyiségben készülhettek a képek, aztán az okostelefonok adták meg a lehetőségét, hogy mindig ott lapuljon a zsebünkben egy fényképezőgép, amivel szabadjára engedhetjük a kreativitásunkat, és bámulatos képeket készíthetünk. De ahogyan a papírra nyomtatott könyvek sem tűntek el az e-könyvolvasók megjelenésével, a kézzel fogható képeknek is megmaradt a varázsa, és ebből hoz ki még többet a Fujifilm legújabb gépe.

A fotózásnak akkor még megvolt a maga romantikája, amikor csak egy-két tekercs filmet vittél a nyaralásra, csak 24 vagy 36 képkockád volt, és jól be kellett osztani. Nem kattintgatott senki feleslegesen, rendesen megkomponáltuk a képet, mert csak otthon derült ki, ha valami nem sikerült. Az előhívásra várakozás is része volt a fotózásnak, és ezt rövidítik le

az Instax gépek, amelyek kattintás után szinte azonnal a kezedbe nyomják az instant képet.

Nemhogy egy hetet, egy napot sem kell várni, körülbelül 90 másodperc alatt már kezedben tarthatod az elkészült fotót.

Hogyan működik?

Az Instax lényegében egy mini fotólabor. Amikor elkattintod a fényképezőgépet, rávetíti a fotózott témát a filmre. Amikor előjön a film a gépből, a filmben lévő fixírzselé elkenődik a filmen belül, és beindít egy kémiai emulziót, ami „életre kelti” a fényképet. Tiszta varázslat!

De miért hívnád elő a képet, amikor a telefonodon is végig tudod lapozni? A kézzel fogható képnek varázsa van, adhatod ajándékba, akár azonnal, miután elkészült, de használhatod könyvjelzőnek, és a legkedvesebb emlékeiddel a lakást is díszítheted. Hiába van a telefonodon több ezer fénykép, aligha keresed elő egy pillanat alatt azt a nyaralást vagy azt a bulit, amit épp felidéznél. Mégsem kell aggódnod, hogy elvesznek az Instax kamerával készült képek, mert

a hozzá készült applikációval egy pillanat alatt digitalizálhatod is az instant képeidet.

Mostanra már biztosan feltűnt, hogy a gömbölyű formájú Instax mini 12 a rózsaszín, a pasztellkék vagy a mentazöld színével

nem éppen férfias jelenség. Nem is annak szánták! De a csajok odalesznek érte,

és biztosak vagyunk benne, hogy érted is odalesznek, ha ezt kapják tőled ajándékba. Csak lesel, hogy a barátnőd milyen gyorsan lesz az Instax kamerás fényképezés rajongója, amivel lehet, hogy téged is magával ragad majd. A Fujifilm pedig olyan gépet is kínál, amit a férfiak is zsebre vághatnak, nézd csak meg például a retró stílusú Instax Evót!

Az új Instax mini 12-vel a fényképezés ennél egyszerűbb már nem is lehetne.

Csak bekapcsolod, és elkattintod. Nem kell állítgatni, nem is lehet, amit a fotózás szerelmesei talán hiányolnak majd belőle, de így egészen biztosan elkapod a pillanatot, mert a Fujifilm gépével szinte gyorsabban kattinthatsz, mint a mobiloddal, az expozíció és a vaku is automatikus. A közeli képeket akár harminc centiről lőheted, és még a szelfikről sem kell lemondanod, a lencséje mellé ugyanis került egy apró tükör, amivel saját magatokat is megörökíthetitek.

Ha nem is a te világod a pasztellszínű Instax-kamera, már most érdemes felírnod magadnak a Fujifilm gépét, mert ennél jobb ajándékot aligha találsz, ami aztán minden közös élményeteken veletek lehet.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Fujifilm.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Felvételen, ahogy egy galaxis elszívja egy másik galaxis anyagát

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés