A Google komolyan gondolta, hogy a Pixel az iPhone konkurense lesz, árban majdnem sikerült is megverniük a nagy ellenfelet.

Ami persze nem lenne akkora baj, ha a bemutatón olyan döbbenetes dolgokat húztak volna elő a kalapból, amitől azonnal lefagy a teljes internet, csakhogy a Nexus utódja pontosan az lett, aminek tűnik: egy tisztességes csúcskategóriás telefon, és nem több. Azaz majdnem nem több.

A telefonnak igazából egyetlen komoly újdonsággal sikerült szolgálnia, ugyanis a Pixel az első, amiben bemutatkozik a Google vadiúj személyi asszisztense, a Google Assistant. A program állítólag többet tud az Apple Sirijénél, és jóval komplexebb kérdésekre is választ tud adni, de hogy ez lesz-e a nagy áttörés a személyi asszisztensek történetében, az egy jól eltervezett bemutatóból nyilván nem fog kiderülni.

A Pixel a tavalyi Nexusokhoz hasonlóan egyébként két méretben érkezik: a sima Pixel 5 colos full HD kijelzővel, a Pixel XL pedig 5,5 colos, QHD felbontású (2560x1440) kijelzővel, de a méretükön kívül más különbség nincs a két telefon között.

Mindkét modellben a Qualcomm legújabb, Snapdragon 821-es prociját találjuk, vagyis a teló prociban kicsit veri a konkurenciát, a 4 GB RAM-mal együtt pedig elmondható, hogy idén az iPhone 7 és a Galaxy S7 mellett

a Google Pixel a legerősebb telefon a piacon.

Bár a Google magabiztosan állította, hogy a Pixel emellett a legjobb kamerás telefon is, pusztán a technikai adatokból ez nem igazán látszik: a telefon egy 12 megapixeles, f/2.0-ás rekeszértékű kamerát kapott, vagyis sötétben például biztosan nem csinál olyan jó képeket, mint az új iPhone, a Galaxy S7 vagy akár az LG G5.

Ahogy korábban már írtuk, a Google meghagyta a Nexusoknál bevezetett, mára szinte védjegynek számító hátlapi ujjlenyomat-olvasót, és a tavalyi Nexusokhoz hasonlóan természetesen a Pixelben is USB-C-csatlakozót találunk, de ami ennél is fontosabb, hogy

a telefonban van jack-csatlakozó.

Egy másik nagyon markáns védjegyről viszont sajnos lemondott a Google, akik talán kicsit túlságosan is komolyan vették, hogy a Pixelt az iPhone konkurenciájának szánják, így az új telefonok már nem büszkélkedhetnek olyan kiemelkedően jó árral, mint a Nexusok:

a Pixel pontosan ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 7,

vagyis 650 dollártól indul az ára, ami 270 dollárral drágább, mint amennyibe a tavalyi Nexus 5x került.

(Fotó: AFP, Google)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés