Galaxy Note 3, ívesen meghajlítva – valahogy így tudnánk röviden összefoglalni a Samsung legújabb nagy durranását, a Galaxy Roundot, amelynek hajlított kijelzője alig több puszta dizájnelemnél, de annak igencsak látványos.

A dél-koreaiak mindent belepakoltak a telefonba, amit manapság egy csúcskatégóriás készüléktől elvárhatunk: 5,7 colos, Full HD kijelző, 2,3 Ghz-es négymagos proci, 3 GB RAM, 13 megapixeles kamera, 3.0-s USB és a legújabb, 4.3-as Android operációs rendszer. A Roundot a legújabb Galaxy Note-tól így tulajdonképpen csak a kicsit kisebb (2800 mAh-os) akksi, valamint 7,9 milliméteres vastagsága és 154 grammos tömege különbözteti meg.

És persze a hajlított kijelző, ami a Samsung minden igyekezete ellenére egyelőre puszta dizájnelemnek tűnik, annak viszont annyira látványos, hogy nem is igazán értjük, a koreaiak miért akarnak mindenképpen többet belemagyarázni, és olyan mondvacsinált funkciókkal eladni, mint hogy az asztalra letéve is meg tudjuk nézni az órát meg a nem fogadott hívásokat (roll effect). Persze ez még mindig egy fokkal jobb, mint amivel anno a prototípus hajlított képernyőjének hasznosságát próbálták megmagyarázni.

Amitől a hajlított kijelző talán tényleg használhatóbb lehet egy hagyományos flat screennél, az a telefon mérete, hiszen az 5,7 colos képernyőnél már az is nagy segítség lehet az egykezes használatban, ha a kijelző szélei a homorítás miatt egy kicsit közelebb kerülnek egymáshoz.

Hogy tényleg így van-e, azt először a dél-koreaiak fogják megtudni, ahol a telefont nagyjából ezerdolláros áron (kb. 220 ezer forintért) már meg is lehet vásárolni, a világ többi részének viszont egyelőre még várnia kell egy keveset az új divatra.

(Fotó: Samsung Tomorrow)

És ezt olvastad már?
Piacra dobtak egy okostelefont, amiből csak az okostelefonok alapvető összetevői hiányoznak