Ebből pedig az is kiderül, hogy lenne érdemes töltened.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a legtöbben úgy gondolják, hogy a telefon töltésére nincs is jobb idő, mint éjszaka alvás közben letudni, ami persze teljesen logikusnak tűnik, hiszen így nem napközben kell bajlódni vele, ugyanakkor a töltőn hagyott készülék sok veszélyt hordozhat magában. Az Apple ezzel kapcsolatban arra figyelmeztet, hogy az éjszakai töltés – ahogy a sérült kábel/töltőfej/nedves környezet esetében is – „tüzet, áramütést, sérülést, illetve az iPhone vagy más tárgy károsodását okozhatja”.

Az Apple azt javasolja, hogy...

  • Ne aludj az eszközön, hálózati adapteren vagy vezeték nélküli töltőn, illetve ne tedd őket takaró, párna vagy a tested alá, amikor áramforráshoz vannak csatlakoztatva.
  • Tartsd az iPhone-t, a hálózati adaptert és az esetlegesen használt vezeték nélküli töltőt jól szellőző helyen használat vagy töltés közben.
  • Vezeték nélküli töltés esetén távolítsd el a fém tokokat, és ügyelj arra, hogy ne kerüljenek fémből készült idegen tárgyak (pl. kulcsok, pénzérmék, elemek vagy ékszerek) a töltőre, mivel ezek felmelegedhetnek, vagy zavarhatják a töltést.
  • Figyelmesen járj el, ha olyan fizikai állapotban vagy, ami megakadályoz a tested érő hő érzékelésében.

Az iPhone-t egyébként más gyártók „Made for iPhone” jelzésű, USB 2.0-s vagy újabb szabványú kábeleivel és hálózati adaptereivel, valamint az adott ország szabályozásainak, illetve a nemzetközi és regionális biztonsági szabványoknak megfelelő kábelekkel és hálózati adapterekkel is lehet tölteni, az ettől eltérő adapter viszont nem feltétlenül felel meg a vonatkozó biztonsági szabványoknak, és „az ilyen adapterrel való töltés halál vagy sérülés kockázatával járhat”.

(Forrás: Apple, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Mondjuk, mit tudhatnak az iPhone 15-ök (azonkívül, hogy jelentősen megdrágulnak)

Egy Apple-ügyekben jártas elemző összeszedett mindent, amit sejteni lehet az iPhone 15 modelljeiről.

Az iOS 17-tel az eddigi legfontosabb funkcióval bővül minden iPhone

Az aggódó szülők és barátok egy kicsit megnyugodhatnak majd.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában