A Huawei P20 Pro kamerájával valóban nem veszi fel semmi a versenyt

A P20 Próval úgy jártunk, hogy kissé késve érkezett meg hozzánk, így mire kézbe vehettük a Huawei új csúcstelefonját, már minden attól zengett, hogy a P20 Pro kamerájának nincs párja az univerzumban. Ennek megfelelően természetesen mi is elég sokat vártunk a P20 Prótól, és amit kaptunk, az egyáltalán nem okozott csalódást.

Nem véletlen, hogy a telefon kamerájával kezdtük a cikket, hiszen a kínai gyártó idén erre tett fel nagyjából mindent. Az szinte már csak hab a tortán, hogy a P20 Pro akkor is az idei egyik legjobb telefon lenne, ha a kamerája csak átlagos lenne, hiszen az AMOLED kijelzőtől kezdve a Dolby Atmos-szal felturbózott hangzásig és a dobozban érkező minőségi fülhallgatóig mindenben a legjobbak között van, a 4000 mAh-os akksinak köszönhetően pedig az üzemideje is kiemelkedő. Igaz, a Kirin 970 proci nagyjából a tavalyi Snapdragon 835 szintjét hozza, de hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy a gyakorlatban bármit is éreztünk abból, hogy a processzor kicsit elavult egy csúcskategóriás telefonhoz képest.

Borzalmasan jól sikerült a gyorstöltés funkció is, ami mára már teljesen általánossá vált a csúcskategóriás telefonokban, de a Huaweinek sikerült a gyorsnál is gyorsabbnak lennie: a P20 Pro méretes akksiját mindössze harminc perc alatt sikerült 50%-ra töltenünk, ami valószínűleg a legjobb szintidő, amit eddig mértünk.

Na de amint mondottuk, ez a telefon azért elsősorban a kameráról szól, ami tényleg annyira brutális lett, mint ahogy a híre sugallta. A telefon hátlapján három Leica kamerát találunk: 40 megapixeles RGB, 20 megapixeles monokróm és egy 3-szoros optikai zoommal felszerelt, 8 megapixeles lencse áll a rendelkezésünkre, mind a három felszerelve optikai képstabilizátorral, amit egy hajszálpontos autofókusz egészít ki.

A kamerafunkciók között számtalan érdekes lehetőséget találunk a szuperlassítástól a fényfestésig, de amit mi a legjobban szerettünk, hogy a Huaweinek sikerült továbbfejlesztenie a tükörreflexes fényképezőgépekre emlékeztető, kis mélységélességű fotókat.

Csúcskategóriás telefonoknál már megszokhattuk, hogy a portré módot választva a telefon automatikusan elmossa a hátteret, úgynevezett bokeh-effektes fotókat hozva létre, ami viszont újdonság, hogy a Huawei különválasztotta ezt a funkciót attól függően, hogy embereket vagy tárgyakat akarunk lefotózni. Utóbbi esetben a kamera rekeszértékét állíthatjuk virtuálisan 0,95 valamint 16-os érték között.

A P20 Pro majdnem mindig tökéletesen végzi a dolgát, bár azért sikerült olyan komplikált helyzetet találnunk, ahol össze lehetett zavarni a gépet: amikor a távolban levő Budai vár és a közepes távolságban levő Lánchíd elé beparkolt egy hajó, akkor a Lánchídra fókuszálva a telefon nem mindig tudta pontosan kiszámolni, hogy a kép melyik részét kéne elmosni. Ez azonban már inkább csak kukacoskodás, hiszen arra, hogy elmosott előtér és háttér mellett a középen levő témát emelje ki, jelenleg valószínűleg egy telefon sem képes.

A három lencse és a rengeteg beállítási opció a variációs lehetőségek olyan tárházát nyitja meg, amiről korábban nem is álmodtunk, a háttérben csendben dolgozó, a különböző témákat rendületlenül azonosító mesterséges intelligencia pedig garantálja, hogy bármilyen helyzetben a lehető legjobb fotókat tudjuk készíteni, legyen az makró fotó, portré, tájkép, utcakép vagy bármi más. Íme:

A mesterséges intelligencia nagyon nagy szolgálatot tesz az éjszakai fotóknál is, ugyanis a korábbról már ismert Éjszakai Mód a P20 Próban állvány nélkül is használható, az öt másodperces exponálási idő apró remegéseit az MI tökéletesen korrigálja.

Hogy minőségben a Huawei P20 Pro kamerája-e a legjobb, ennek megítélését inkább a profikra bíznánk, de az biztos, hogy mi ennek a tesztelésénél szórakoztunk a legjobban. A Huweinek sikerült olyan telefont összehoznia, amivel tényleg öröm a fotózás, ami azért nem kis teljesítmény, figyelembe véve, hogy mégiscsak egy mobilról van szó, nem pedig egy profi fényképezőgépről.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon