Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kínaiak ugyanis jó szokásukhoz híven az aktuális csúcstelefonjuk mellett ezúttal is bemutattak egy Porsche Design telefont is, de amíg a Mate 10 esetében a prémium telefon csak apróságokban különbözött a Pro modelltől, a most bemutatott Porsche Design Huawei Mate RS-be egészen komoly meglepetéseket rejtettek.

Kezdjük mind közül a legfontosabbal: a nagy gyártók közül

ráadásul okosan csinálták, hiszen a telefon hátuljára került egy hagyományos ujjlenyomat-olvasó is. Ezzel egyrészt elkerülték, hogy belefussanak egy blamába a normál ujjlenyomat-olvasónál (vélhetőleg) lassabban működő üveg alatti szenzorral, másrészt egycsapásra azt is megoldották, hogy a telefonodat akkor is kényelmesen tudd feloldani, ha az az asztalon van.

És ahogy a teleshopban mondanák, ez még nem minden, ugyanis a Huawei  hatalmas,

amivel a világon jelenleg senki sem tud versenyezni. A Mate RS-t emellett Dual SLS hangszórókkal is felvértezték, amelyek Dolby Atmos hangzást biztosítanak. A telefon egyébként megjelenésre sem hasonlít a P10-hez, hiszen a kijelző tetején nincsen kamerafül, a kijelzője pedig a szélein enyhén hajlított.

Ami a specifikációt illeti, az egyetlen nagyobb különbség a P10 Próhoz képest, hogy a Mate RS 2880x1440 pixeles, azaz QHD felbontású AMOLED-kijelzővel érkezik, ami 6,1 helyett pontosan hatcolos. Ezt leszámítva a Porsche-teló minden másban megegyezik a P10-zel, vagyis

és HiSilicon Kirin 970 proci hajtja, 6GB RAM-mal.

A végére hagytuk az árát, mert nem akartuk elrontani a jó hangulatot, de az a helyzet, hogy a Porsche Design Mate RS nem csak technikában, hanem az árcédulában is rendesen felülmúlja a konkurenciát:

de aki megelégszik a 256 GB tárhellyel, az már ennél valamivel olcsóbban, 1695 euróért, vagyis 530 ezer forintért is hozzájuthat.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.