Gyanús jeleket rögzített a világ legnagyobb rádióteleszkópja.

Kínai kutatók exobolygók* után kutatva olyan rádiójeleket fogtak a világ legnagyobb egytányéros, Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope (FAST) nevű, 500 méter átmérőjű rádiótávcsövével, amelyek feltételezésük szerint egy földön kívüli civilizációtól származhatnak

– erről számolt be a kínai állami média egyik portálja, a Science and Technology Daily, ami bár nem sokkal később eltávolította a cikket az oldaláról, de ugye ami egyszer felkerül az internetre, az ott is marad.

* Az exobolygók a Naprendszeren kívüli, idegen csillagok körül keringő bolygók, felfedezésük pedig azért kiemelt jelentőségű a kutatók számára, mivel ezeken elképzelhető az élet.

A Pekingi Normál Egyetem földönkívüli civilizációkat kutató csoportjának vezetője, Csang Tungcsie professzor szerint ezek a bizonyos keskenysávú rádiójelek különböznek az eddigiektől, és előfordulhat, hogy idegen civilizációtól érkeztek, ugyanakkor „arra is nagy esély van, hogy a gyanús jelek hátterében rádióinterferencia állhat”. A professzor szerint tovább kell vizsgálni a felfedezést, ami „hosszú folyamat lehet”.

(Forrás: Bloomberg, Gizmodo, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Egy oxfordi kutató arra kéri a NASA-t, hogy ne küldjünk üzenetet a földönkívülieknek

A Föld történelme már bizonyította, hogy ez nem sülhet el jól.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés