Az Apple őszi iPhone-bemutatói a techvilág és a fogyasztói társadalom kiemelt jelentőségű eseményei, így aztán nem csoda, hogy az elénk tárt készülékek későbbi tortúratesztjei is nagy figyelemmel bírnak – a gyártó hivatalos adatai helyett mégiscsak inkább a szemének hisz az ember.

Zack Nelson csúcskategóriás telefonok megnyúzására specializálódott már egy ideje, ezúttal az iPhone 14 került a húspotyoló alá. Először azt nézte meg, hogyan birkózik meg a készülék a  karcolásokkal. Az iPhone 14 a Mohs-keménységi skála szerinti 6. és 7. szintjén is jól állta a sarat, a 8. szinten viszont mély barázdák jelentek meg a telefonon.

Így a kijelzőt óvó Ceramic Shield jobbnak tűnik a hagyományos, manipulált üvegpaneleknél, utóbbiak már az 5. szinten is megadják magukat.

A hátsó kamerák lencsevédője viszont már a 6. szinten megkarcolódott, a 7. és 8. szinten pedig már szemmel is jól láthatók voltak a barázdák – pedig a zafírkristály a 8. szintig sokkal ellenállóbb kéne legyen. Az égési teszt során a telefon húsz másodpercig jól bírta a megpróbáltatást, utána a pixelek kezdtek kihunyni, mint karácsony után az ünnepi fények. A legjobban talán a hajlítási teszten szerepelt a készülék: elölről és hátulról is bepróbálkoztak nála, de nem adta meg magát.

Ezek is érdekelhetnek:

Használhatatlan a csúcskategóriás iPhone 14-ek kamerája az Instagramon és a TikTokon

Az iPhone 14 Pro és Pro Max kamerája zörgő hangot ad ki, képe pedig remeg és homályos lesz bizonyos alkalmazások esetében.

Úgy drágult meg Magyarországon 55 ezer forinttal az iPhone 13, hogy elvileg csökkent az ára

A megjelenés után nem sokkal hivatalossá vált, hogy a tavalyi, 13-as széria készülékei olcsóbbá válnak. De nem nálunk.

Betiltotta a legújabb iPhone-okat Brazília

Az iPhone 12-as és 13-as sorozata is erre a sorsa jutott, és vélhetően a legújabb, 14-es modellcsaládra is ez vár.

(via)

És ezt olvastad már?
Felejtsd el a repülő üzemmódot, repülés közben is lehet netezni már a nyártól