Ha te még nem szálltál fel a "méret a lényeg" vonatra, akkor a Jelly Phone-nak minden bizonnyal nagyon fogsz örülni.

Emlékszel még, milyen jó volt, amikor a telefonok egyre kisebbek és kisebbek lettek? Ennek a trendnek vetett véget az okostelefonok megjelenése, amik évről-évre egyre nagyobbak lesznek: ma már megmosolyogtató, hogy az Apple néhány évvel ezelőtt még sziklaszilárdan tartotta magát ahhoz az elképzeléshez, hogy a négycolosnál nagyobb kijelző túlságosan nagy a felhasználóknak, és a legújabb csúcstelefonok kijelzőjének átmérője már a hatcolos határt súrolja.

Erre kontrázik rá a Jelly Phone, ami 2,45 colos kijelzőjével a világ legkisebb okostelefonja. Hogy legyen valami elképzelésed a méretéről: a 9,2x4,3 centis telefon kisebb, mint az eredeti iPhone, így elfér akár a farmered órazsebében is (ez a zsebben lévő kisebb zseb, ha eddig nem tudtad volna, mire való).

Sajnos nem is tud sokkal többet, mint az eredeti iPhone, a már emlegetett kijelző például mindössze 432x240 pixeles felbontású, és a sima Jelly Phone hardverben sem egy erőmű: négymagos, 1,1 GHZ-es proci van benne valamint egy gigabájt RAM. Viszont a legújabb Android fut rajta, és 4G-s adatkapcsolatra is képes, szóval tartalék-telefonnak tökéletesen alkalmas.

Ehhez igazodik a telefon ára is, hiszen a Jelly Phone mindössze 79 dollárért, alig több mint húszezer forintért rendelhető meg a Kickstarterről, ha pedig hajlandó vagy rááldozni plusz ötezer forintot, akkor a telót kérheted 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel is, amivel a Jelly Phone négy éve már egy tisztességes középkategóriás telefonnak számított volna.

Támogatott és ajánlott tartalmaink