Már csak néhány óra, és az Apple bemutatja az idei iPhone-okat - szám szerint hármat, ez a mennyiség pedig a hírek szerint eléggé letérdeltette a névadásért felelős szakembereket.

Az Apple-től megszoktuk, hogy viszonylag következetesen címkézi fel a telefonjait, a 3GS kivételével gyakorlatilag nem volt nagyobb kilengésük: páratlan évben szám, páros évben pedig a szám mögé biggyesztett S betű jelzi, hogy újabb telefonról van szó, mióta pedig két különböző modellt mutatnak be évente, a nagyobbikat a Plus elnevezéssel jelölték. A tavalyi év ugyan hozott egy kis változást, hiszen az iPhone 8 és 8 Plus mellett a csúcsmodell az iPhone X nevet kapta, de hogy ebből mekkora kavarodás lett, az csak idén derült ki.

Szemfüles újságíróknak ugyanis sikerült elcsípniük az Apple honlapjának a forráskódjában az új telefonok elnevezését, eszerint pedig az idei modellek

XS, XS Max és XR néven fognak boltokba kerülni.

Kis gondolkodás után azért kikövetkeztethető, hogy az XS lesz a normál, 5,8 colos kijelzővel érkező modell, az XS Max a nagyobb, 6,5 colos kijelzővel szerelt telefon, kizárásos alapon pedig az XR lehet a 6,1 colos kijelzővel felszerelt olcsóbbik iPhone.

Megjelenésben nem lesz nagy különbség az iPhone X-hez képest

Ha tényleg így fogják hívni a telefonokat, az azért különösen érthetetlen, mert az Apple-nek egyáltalán nem lett volna nehéz dolga, hogy következetesek maradjanak, a 10S, 10S Plus és 10C elnevezés tökéletesen logikus lett volna (hiszen az Apple-nek korábban már volt iPhone 5C néven "budget" telefonja). A Max-szal és R-rel bevezetett új elnevezések ellenére a legnagyobb hiba viszont valószínűleg az X megtartása volt, hiszen így jövőre újra főhet a fejük, hogy hogyan tovább. XI? XX? X2? Ki tudja.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés