Ha azt akarod, hogy a kocsmád vagy egyéb vállalkozásod közelében geek-rajzás alakuljon ki, telepíts ki egy Bitcoin-befizető automatát!

A bankautomatáktól nyilván te is azt szoktad meg, hogy esetenként egy-egy átutalásra, mobilegyenleg-feltöltésre is alkalmasak, amellett, hogy hozzáférést engednek a számládon tárolt pénzmennyiséghez. Mostantól ideje kicsit átértékelni magunkban ezt a berögzült képet, hiszen itt az első Bitcoin-befizető gépezet, aminek segítségével pillanatok alatt varázsolhatsz euródból, dollárodból, sőt, forintodból is Bitcoint az általad megjelölt számlán.

Több mint kétszáz ország valutáját fogadja el, tízcolos, rongálódásbiztos képernyővel szerelték fel, és igénybe vételéhez mindössze a Bitcoin-számlád QR-kódjára lesz szükség valamilyen leolvasható formában. Ennyire egyszerű még sosem volt a vásárlás, ám egy-egy nagyobb lufi esetén tuti csinos sor és tülekedés alakulhat ki előtte. Az ára természetesen arra van szabva, hogy ezt nem egy-egy magányos júzer veszi majd meg a nappalijába, ám ha esetleg van egy vendéglátóhelyed, igazi unikumra tehetsz szert.

A budapesti automatáról itt írtunk.

 

És ezt olvastad már?
A Földnek lassan olyan gyűrűje lesz, mint a Szaturnusznak
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz