Ahogy az már egy ideje köztudott, az Apple idén az új iPhone X és X Plus mellett egy harmadik telefonnal is készül, amiről eddig annyit lehetett tudni, hogy olcsóbb és valamivel szerényebb képességű lesz, mint a csúcsmodellek.

Az iPhone 9 néven emlegetett készülék 6,1 colos kijelzőjével méretben a két csúcstelefon között fog elhelyezkedni, ám AMOLED helyett LCD-kijelző lesz benne, a hátlapján pedig mindössze egy kamerát találunk. Nálunk ügyesebb emberek az eddig kiszivárgott pletykák alapján már az új iPhone-ok másolatait is legyártották, íme:

Időközben viszont az is kiderült, hogy milyen áron kerülhet boltokba az olcsóbb modell: elemzők szerint az iPhone 9 kártyafüggetlen ára 700 dollár körül lehet, amivel ugyan valóban kevesebbe fog kerülni, mint az iPhone X és az X Plus, de olcsónak azért nem neveznénk. Összehasonlításképpen: a 16 GB-os iPhone 6s annak idején az Egyesült Államokban 650 dolláros áron került forgalomba, míg Magyarországon 248 ezer forintról indult az ára. Ez alapján az iPhone 9-nek 260-270 ezer forint körül kéne lennie.

És ezt olvastad már?
A változatosság a földeken is gyönyörködtet, avagy hogyan spárgáztak a pécsi kutatók