A kínai gyártó a barcelonai Mobil Világkongresszuson rántja le a leplet az idei év egyik legizgalmasabb telefonjáról, de egy plakátnak köszönhetően elég sok minden elspojlereződött arról, mire is számíthatunk.

Az egyik a telefon neve, ami Huawei Mate X lesz, a másik pedig az a nem elhanyagolható tény, hogy a telefon 5G-s adatkapcsolattal érkezik, vagyis ebben a Huaweinek sikerült beelőznie a néhány napja bemutatott Samsung Galaxy Foldot (tegyük hozzá, hogy bár a Samsung hajlítható telefonjának nem, a de a Galaxy S10 Plusnak lesz 5G-s verziója).

红军第十九冠 on Twitter

Huawei #MWC2019 #MWC19 huawei Mate X

A Samsung telefonjához hasonlóan összehajtva a Mate X is igencsak nyúlánknak tűnik, viszont a Huawei telefonjának a kerete jóval vékonyabb lesz, így egy borzasztóan hosszúkás kijelzőre számíthatunk. Nagy különbség, hogy míg a Samsung Foldnak a két ellentétes oldalán van egy kisebb, valamint egy nagyobb, széthajtható kijelző, a Huawei Mate X a Royole Flexpai-hez hasonlóan egy kijelzőből oldja meg a dolgot, vagyis ugyanazt a képernyőt használhatjuk hagyományos okostelefonként, valamint széthajtva táblagépként.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában