Hamarosan talán magyar gazdák távirányítják majd a különös nevű, 5G-s okostraktort.

Csak egy rövid szösszenet a 19. Kína-ASEAN Expóról: ott mutatkozott be Kína első üzemanyagcellás, elektromos hajtású traktorja. Képes önvezető módra, és távolról is irányítható, ezenfelül valós időben monitorozza az üzemállapotát, ahogy a munkakörnyezetét is.

Különös viszont, hogy a hírről egy (kínai) állami hírcsatorna számolt be, ugyanakkor a szintén állami New China TV már három éve is lehozta ezt a hírt, és akkor nemhogy egy expón álldogált volna, de egyenesen a földeken tette a dolgát az okostraktor.

Még egy kis effortot a névadásba azért ölhetett volna a marketingstáb, mert az ET504–H azért nem annyira szexi, ettől még alig várjuk, hogy a CHIAIC, valamint a Csinghua Egyetem egyik kutatóintézete által fejlesztett futurisztikus jármű feltűnjön hazánk tápanyagdús talaján, és elkezdje hatékonyan megművelni azt.

Erre van is némi esély, mert a jármű már rég túljutott a gyártási teszteken, eddig azonban  értékesítési tervvel nem rendelkezett a túlságosan magas akkumulátorárak miatt.

Ez is érdekelhet:

Se búza, se mustár, se gép, de traktorozni jó! Borzasztó hírek és csodás gépek az agráriumból

Szőlőkombájn, 36 métert szóró, kétméteres hasmagasságú permetező, üvegmozgató tapadókorong és persze traktor, minden mennyiségben.

Piros, nyitott Lamborghini ez is, csak nem sportautó, hanem traktor

Ez volt a Lamborghini első igazán sikeres modellje.

3,6 millióan nézték meg, ahogy ez a lány traktorozik

Ügyesen vezeti, de nyilván nem ez az egyetlen ok.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés