A Lenovónak eddig is voltak egészen ügyes megoldásai a táblagépek piacán, de ha a most bemutatott, hajlítható kijelzős prototípus boltokba kerül, azzal jó időre eldönthetik a "kié a menőbb tablet?" kérdést.

Főhet a Samsung feje rendesen, hiszen a koreaiak évek óta kísérleteznek a hajlítható (sőt, összetekerhető) kijelzőkkel,és évről-évre fel is merül, hogy a következő készülékük már ilyen kijelzővel érkezik, viszont annyira késznek tűnő terméket, mint a Lenovo, a mai napig nem mutattak be.

A Lenovo megoldásának az előnyei elég könnyen beláthatók, hiszen a Folio névre keresztelt készülék összehajtva pont akkora, mint egy mai okostelefon, az 5,5 colos kijelző viszont egy mozdulattal 7,8 colossá alakítható, így nincs szükség egy külön telefonra és egy külön táblagépre. A Folióhoz egy kifejezetten a szétnyitható táblagéphez igazított felhasználói felületet is készítettek, ami automatikusan újrakonfigurálja magát, így alkalmazkodva ahhoz, hogy az eszközt kinyitva vagy összecsukva használjuk.

A Folio egyetlen hátránya talán az, hogy a hardvere kissé idejétmúlt, mindössze egy négymagos Snapdragon 800 proci található benne, de egy felhasználóknak szánt változat (amiről egyelőre nincs hír) ennél minden bizonnyal fejlettebb hardverrel érkezne.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon