Mark Zuckerbergnek van egy titkos folyosója az irodájában, amiről senki sem tudja, hova vezet
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Business Insider megpróbált utána járni, és elég meredek dolgokat derítettek ki.

Az üzleti lapban megjelent tényfeltáró cikk alapján ugyanis könnyen az a benyomásunk alakulhatna ki, hogy a Facebook vezére a legparanoiásabb ember a világon - persze az is lehet, hogy csak előrelátó, de az biztos, hogy rengeteg pénzt költ el a saját biztonságára. A Business Insider számításai szerint a Facebook évente mintegy tízmillió dollárt, vagyis

amit igencsak kreatív módon használnak fel.

A legmeredekebb mind közül talán az a pletyka, ami szerint a Facebook Menlo Parkban található főhadiszállásán van egy titkos folyosó, amin keresztül a testőrei kimenekíthetik a főnököt, ha minden kötél szakad. Hogy ez a folyosó hová vezet, vagy hogy egyáltalán létezik-e, azt a Business Insidernek sem sikerült kiderítenie, persze ha nekünk lenne titkos folyosónk, akkor mi sem nagyon ismernénk el a létezését az újságíróknak.

A Facebook központja belülről

A testőrökről szólva, ők nullahuszonnégyben követik mindenhova Zuckerberget, néhányuk pedig annyira közelről védi a CEO-t, hogy gyakorlatilag a Facebooknál dolgozik (vagy legalábbis úgy tesz). Ezt Zuckerbergnek is elég nehéz lehetett megszoknia, a kezdeti időkben állítólag szeretett úgy eljárkálni, hogy arról "elfelejtette" tájékoztatni a testőreit.

A cikkből további biztonsági intézkedésekre is fény derül, például hogy az irodaház alatt található parkolóban

hogy nehogy egy kocsiba rejtett pokolgéppel próbálják eltenni láb alól Zuckot. De legalább ilyen érdekes az is, hogy az amúgy open office felfogásban berendezett irodaház közepén van egy nagy üvegkalitka golyóálló üveggel és pánikgombbal, így ha valakik rajtaütnének a Facebookon, Zuckerberg ide menekülhet a támadás elől.

(Nyitókép: Getty)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.