Megizzadtak vele az asztronauták.

Az olasz űrhajós Luca Parmitanónak harmadik nekifutásra sikerült egészen elfogadhatóra sütnie a nyers alapanyagokból készült csokis kekszet a Nemzetközi Űrállomás (ISS) speciális sütőjében. Ehhez azonban 130 percre volt szüksége, még úgy is, hogy a maximális 325 Fahrenheitre, azaz 163 Celsius-fokra volt állítva a készülék.

Az elektromos sütő gyártói azt mondták, hogy számítottak arra, hogy az űrbeli és a normál – általában 10 perc körüli – sütési idő között lesz különbség, de arra nem, hogy ekkora.

A kísérlet azért volt fontos, mert a Holdra, majd a Marsra induló űrhajósok esetében különösen nagy jelentősége lesz, hogy ne csupán szárított vagy előrecsomagolt ételt fogyaszthassanak.

(Forrás: The Guardian, MTI, fotó: NASA)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

A Xiaomival könnyebb az ünnepi készülődés

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
36% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
64% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Téli kaland vagy életveszély? A profi hegyivezető elmondja, mire figyelj az osztrák Alpokban
Hirdetés