Megizzadtak vele az asztronauták.

Az olasz űrhajós Luca Parmitanónak harmadik nekifutásra sikerült egészen elfogadhatóra sütnie a nyers alapanyagokból készült csokis kekszet a Nemzetközi Űrállomás (ISS) speciális sütőjében. Ehhez azonban 130 percre volt szüksége, még úgy is, hogy a maximális 325 Fahrenheitre, azaz 163 Celsius-fokra volt állítva a készülék.

Az elektromos sütő gyártói azt mondták, hogy számítottak arra, hogy az űrbeli és a normál – általában 10 perc körüli – sütési idő között lesz különbség, de arra nem, hogy ekkora.

A kísérlet azért volt fontos, mert a Holdra, majd a Marsra induló űrhajósok esetében különösen nagy jelentősége lesz, hogy ne csupán szárított vagy előrecsomagolt ételt fogyaszthassanak.

(Forrás: The Guardian, MTI, fotó: NASA)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Koktélozás feszengés nélkül: ilyen Budapest legújabb komfort bárja

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Láttad már Palvin Barbit szexi mikulásruhában?

A Player kérdése: Te szoktál magadnak ajándékot venni karácsonykor?
42% Igen, persze, szerintem teljesen normális.
58% Nekem ez fura, nem, nem szoktam.
Advertisement
Hirdetés