Minden idők legértelmetlenebb telefontesztje érdekes eredményt hozott.

iPhone-t összehasonlítani bármilyen androidos telefonnal ugye alapból értelmetlen, és nem azért, mert az iPhone úgyis jobb, hanem mert az operációs rendszer és egyéb különbségek miatt még olyan látszólag könnyen mérhető dolgokban is lehetetlen őket összevetni, mint a processzor vagy a memória.

Aztán jönnek az egy fokkal elborultabb tesztek, amik olyan életszerű helyzeteket modelleznek, mint hogy melyiket könnyebb szétverni kalapáccsal, vagy melyik törik el előbb, ha a telefon egy bizonyos pontjára 60-70 kilogrammos nyomás nehezedik (ez a valóságban még akkor sem fordul elő, ha ráülsz).

És most íme, az értelmetlenség legújabb szintje: melyik telefon bírja jobban, ha bedobjuk egy tál forrásban lévő vízbe?

Az eredmény: az iPhone 10 másodpercig bírta, de az Apple logó később is megjelent a kijelzőjén, ezzel szemben a Galaxy S6 majdnem egy percig lubickolt gondtalanul, aztán viszont menthetetlenül megfőtt. Most függetlenül attól, hogy egyik telefon sem vízálló (akkor meg miért tesztelnénk a vízállóságukat?), álljunk meg, és gondoljuk végig, hogy

  • mégis milyen élethelyzetben fordulna elő az, hogy az iPhone 6 vagy a Samsung Galaxy S6 beesik egy tál forrásban levő vízbe, és
  • nem szedjük ki azonnal, hanem megvárjuk, amíg tönkre megy.

Az egyetlen ilyen élethelyzet, ami eszünkbe jut, hogy éppen megfőzted életed legjobb húslevesét, és mivel milliárdos vagy, ezért úgy döntesz, hogy egy vacak 300 ezres telefon miatt csak nem fogod már kiönteni életed legjobb húslevesét.

Ami miatt a teszt mégis hasznosnak bizonyult, hogy annak ellenére, hogy nem vízállóak, az mindkét telefonról kiderült, hogy az összeszerelés minősége elég jó, így nem kell amiatt aggódunk, hogy ha esőben használjuk őket, vagy mondjuk véletlenül ráöntjük a sörünket, akkor azonnal tönkre mennek. Persze azért van néhány óvintézkedés, amit nem ártana minél gyorsabban megtenned, ha ilyen helyzet bekövetkezik.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon