Ezzel az applikációval beszélhetsz a növényeidhez.

  • Bárcsak megértenél engem!
  • Mit szólnál egy kis friss komposzthoz?
  • Maradj mindig ilyen üde zöld!

Ilyen, és ehhez hasonló dolgokat talán eddig is mondtunk is növényeknek, mostantól viszont egy applikáció segítségével át is adhatjuk nekik az üzeneteinket.

A Plant Dialect olyan, mint egy fordítóprogram, az emberi szöveget a növények számára is értelmezhető, nekik kellemes frekvenciára fordítja le, ezzel is segítve a növekedésüket, valamint ápolva növény és ember örök barátságát.

Nem csoda, hogy a Verdé és az Artificial Group által tervezett applikációt Webby-díjra jelölték játék és applikáció kategóriában – írta meg a Kreatív.hu.

Az Artificial Group tavaly is egy növényes projekttel ért el jelölést a Webbyn, akkor a Valentin-napra időzített Loveplant kampányuk jutott el a legjobb ötig kategóriájában – emlékeztet a Kreatív.

De maradjunk csak a Plant Dialectnél, amely szerint a 800 és 1000 Herz közötti frekvencia kellemes a növények számára, és sejtválaszt vált ki, és ugyanolyan hálásak lesznek, hogy a saját nyelvükön szólnak hozzájuk, mint az emberek is.

Bár a lefordított mondatok számunkra leginkább olyanok, mintha egy csoport Nintendózó óvodást hallanánk, ha a növényeknek ez jó, akkor semmi probléma:

Már csak a 2.0-s fejlesztést várjuk, ami valahogy visszafordítaná a növények üzeneteit az ember számára.

(Forrás: Kreatív, Plant Dialect, fotó: Lauren Mancke / Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Kitört a jó idő – készíts mindfulness kertet, ami kiváló stresszoldó

Van, aki alapvető emberi joggá tenné a kertészkedést, Angliában pedig receptre is felírják.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában