Fúziós erőművel működő óriásrepülő, külső liftekkel, kilátóterasszal, uszodával, színházzal, közeli csillagokkal. Nagyszabású terv vagy inkább a Titanic és Fukusima egyben?

Nem tudjuk, mennyire lehet komolyan venni a következő koncepciót, mindenesetre eléggé extravagáns: egy nukleáris „sky hotel”, ami ötezer utast képes szállítani, és szinte sosem kell leszállnia.

Ez a Sky Cruise, amit 20 elektromos motor hajt, és az utazási élmény maximumát ígéri – már ha valakinek az a maximum, hogy nem száll le.

Luxus, gasztro-mennyország, meg egy óriási csarnok, 360 fokos panorámával a végtelenre – ezt mind-mind ígéri a Sky Cruise. Ezt a magasan fekvő csarnokot egy lift köti össze a fedélzettel, ami annyira futurisztikus, hogy az már tényleg túlzás.

Rekreációs helyszínek, bevásárlóközpont, uszoda, étterem, bár, játszótér, színház, mozi, konferenciaterem, és persze esküvőhelyszín – ez mind volna az ábránd szerint a gépen, sőt mindenből több is.

Külső liftek és a gép két oldalán kilátóteraszok is kerülnek a Sky Cruise-ra, ahonnan közelről lehet bámulni a csillagokat vagy az Északi Fényt.

És méghozzá mindez tiszta energiával, egy „kicsi fúziós erőművel” üzemelne, ami korlátlan energiát biztosít neki, így szinte sosem kell leszállnia.

Egyesek szerint viszont – túl a fizika törvényei szabta határon – ez a terv olyan, mintha mixelnénk a Titanicot a Zeppelinnel és Fukusimával.

Ez is érdekelhet:

Képek érkeztek a fukusimai atomerőmű belsejéből, és nem örülnek a látottaknak

Egy újabb földrengés újabb súlyos katasztrófát okozhatna.

Ezért telepítettek napraforgókat Csernobilban és Fukusimában

Néhány növény segít megtisztítani a szennyezett talajt, felszívja a mérgező nehéz fémeket, és csökkenti a sugárzást.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában