Ha extra kalandra vágysz egy konténerhajón, akkor az egyik akadály most elhárul előtte.

Óceánjáró hajón utazni életre szóló élmény lehet, de nem ajánlott mindenkinek, főleg egy-két kötöttség miatt. Az egyik ilyen most elhárul, legalábbis a Norwegian Cruise Line járatain: a cég ugyanis

hamarosan minden hajón biztosít majd nagysebességű internet-hozzáférést a SpaceX Starlink műholdjai segítségével.

A próbaüzemet a Norwegian Breakaway hajón kezdik meg, majd a szolgáltatást kiterjesztik az Oceania Cruises és a Regent Seven Seas Cruises márkákra is.

„Ez a kezdeményezés bizonyítja, hogy folyamatosan új és innovatív módszereket keresünk arra, hogy mind a vendégek, mind a személyzet számára javítsuk az élményt, miközben díjnyertes márkáinkon hajózunk” – lelkendezett Harry Sommer, a Norwegian Holdings vezetője.

Ha a tesztek sikerrel zárulnak, az NCL 2023 végéig további hét hajót köt össze a Starlinkkel, köztük mindhárom idei újdonságot, az Oceania Cruises Vista, a Norwegian Viva és a Regent Seven Seas Grandeur hajókat. A cég teljes flottáját itt találod meg.

A Norwegian a Starlink fejlett, alacsony Föld körüli pályán keringő műholdjait fogja használni, hogy szélessávú internetkapcsolatot biztosítson az utasoknak. De a szélessávú net nemcsak az utasoknak lesz jó: rugalmasabbak lesznek a fedélzeti szolgáltatások, valamint a hajó és a part közötti kapcsolatot is javítja.

Sommer szeretné, ha a vállalat felnőne a vendégei magas elvárásaihoz, többek között ahhoz, hogy valós időben oszthassák meg az utazási élményeiket, illetve a legénység tagjai is stabilabban tarthassák a kapcsolatot a családtagjaikkal.

(Forrás: Travel Pulse, fotó: NCL)

Ez is érdekelhet:

És arra már gondoltál, hogy konténerhajón utazz?

Talán meglepő, de teherhajón is lehet utazni, igaz van néhány buktató, amit célszerű elkerülni. Összeszedtük, mit érdemes tudni a műfajról.

Szájtátva lessük a Panama-csatorna zsiliprendszerének működését

Több mint tízezer kilométerrel rövidít egyes hajózási útvonalakat a Panama-csatorna, ami azonban nemcsak mérnöki csúcsteljesítmény, de komoly áldozatokat is követelt a megépítése.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

További cikkeink a témában