Egyre többet tudunk a piacra visszatérő Hummerről, és a tisztán elektromos szuperterepjárónak most egy újabb képességét villantották meg.

Az év elején erősítette meg a General Motors, hogy az amerikai katonai járműből lett divatos mamutterepjáró Hummer hamarosan visszatér. Az új generációról annyit elárultak már, hogy tisztán elektromos hajtású lesz, 1000 lóerős teljesítménnyel, amivel 3 másodperc alatt gyorsul százra, ez pedig a Tesla Cybertrucknak is feladja a leckét.

Most a jövendő Hummer egy újabb szuperképességét villantotta meg a General Motors. Az újdonságot hátsókerék-kormányzással is felszerelik, amivel oldalazni is tud majd, ezt pedig egy jópofa videóval illusztrálták. Mivel egy hatalmas autóról van szó, nem jön rosszul ez a képessége, ha szűk helyen kell manővereznie.

A hátsókerék-kormányzás nem újdonság, a nyolcvanas évek végén jelent meg a japán autókon, manapság éppúgy találkozhatsz vele az Audi A8-ban és a 7-es BMW-ben, mint a Porsche 911-ben és több Renault-modellben is.

A megoldás csökkenti a fordulókört és növeli a stabilitást, az oldalazó funkció azonban eddig legfeljebb munkagépeken volt elérhető.

Az új Hummer bemutatójára már nem kell sokat várni, a GMC elektromos terepjáróját egy hónap múlva, október 20-án leplezik le.

Ez is érdekelhet:

Igazi ritkaság a Toyota válasza a Hummerre

A kilencvenes évekbeli Mega Cruiser minden paramétere elképesztő.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Elfelejtették kiengedni a Malév-gép futóművét, 243 km/óra sebességgel szálltak le hasra

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés