A kínai metropoliszban ugyanis a svéd Wheelys egy olyan újfajta bolt teszteléséhez kezdett hozzá, ami a robotautók technológiáját kihasználva teljesen önállóan képes közlekedni a város utcáin.

A Moby Mart prototípusát ugyan egyelőre hús-vér emberek vezetik, de könnyen elképzelhető, hogy néhány éven belül tényleg ilyen, teljesen futurisztikusnak ható boltok lepik majd el a nagyvárosok utcáit.

Hogy ez mire lesz jó, az elég nyilvánvaló, hiszen azzal, hogy a bolt közlekedni tud, a telefonod segítségével akár magadhoz is rendelheted, hogy élelmiszereket és újságokat vásárolj belőle, amit természetesen szintén a telefonoddal, készpénz nélkül fizethetsz ki.

A robotbolt emellett arra is képes lesz, hogy ha a készletei kiürülnek, teljesen önállóan feltöltse magát egy raktárból, és hogy teljes legyen a sci-fi-fíling, a Wheelys emellett drónos házhozszállítással is kiegészítené a szolgáltatást.

Ezek után már tényleg csak azt várjuk, mikor jelenik meg az első önjáró Tesco, amit majd ideparancsolhatunk magunkhoz a Szent István térre, ha elfogy a kávéhoz való kockacukor.

És ezt olvastad már?
A Földtől 200 millió fényévre egy világító híd alakult ki két galaxis között