Ez az okosság segít átlátni, hogyan alakultak a parkolási díjak szeptember 5-től.

Szeptember 5-től lépett életbe az új parkolási rendszer a fővárosban, ami a zónák leegyszerűsítése mellett jelentős drágulást is hozott. Nemcsak a parkolási óradíj emelkedett, hanem több tarifasávban a fizetett parkolási időtartam is – például a belvárosban az eddig 20:00 óra helyett az időtartam 22:00-ig tart.

16-szor drágább parkolást is hozott az új budapesti parkolási rendszer

Szeptember 5-étől új, egységes parkolási rendszert vezetnek be a fővárosban. Ez általában drágulást jelent, valahol pedig brutális drágulást.

Mondunk egy kis segítséget ahhoz, hogy könnyebben eligazodj abban, hogy az adott fizetős parkolóhely épp melyik zónához tartozik és mennyibe kerül ott a várakozás: a VoxPay online parkolási kalkulátor segítségével néhány kattintással gyorsan és könnyedén lekérdezheted az információkat, amik a változásokat érintik, vagyis

pontos összehasonlítási képet kaphatsz az eddigi és az új zónák díjáról, az új fizetési időszakokról, valamint a drágulás konkrét mértékéről is.

Ehhez pedig mindössze annyit kell tenni, hogy kiválasztod a régi zónakódot (ez a parkolóautomatákon az a jól látható négyjegyű szám), majd megadod a szokásos parkolás időintervallumát, és kész is.

A kalkulátor ITT érhető el iOS-es és androidos eszközre is.

(Fotó: Unsplash)

És ezt olvastad már?
Frankfurt–Tokió másfél óra alatt