Egy mobil, ami egy hétig is bírja egy feltöltéssel? Ilyet biztosan mindenki venne - gondolta az Energizer. Nem - gondolták az emberek.

Jobban mondva nem teljesen az Energizer, hanem a nevet licenecelő Avenir Telecom, akik az idei barcelonai MWC-n egy brutális, 18 ezer mAh-os akkumulátorral ellátott telefont mutattak be. A francia cég az Indiegogón próbálta beröffenteni a P18K-ra keresztelt mobilt közösségi finanszírozással, de akkora pofára esés lett a vége, hogy azt az utókor minden bizonnyal Napóleon oroszországi hadjáratával vagy a Csillagok Háborúja előzménytrilógiával fogja egy lapon emlegetni.

A negyven napos kampány alatt

mindössze 11 ember gondolta úgy, hogy szeretne ilyen telefont venni,

vagy hogy tovább számszerűsítsük a dolgot: az 1,2 millió dolláros kitűzött célból mindössze 15 ezer dollár jött össze, ami alig több, mint 1%. Pedig az Avenir Telecom mindent megtett, hiszen a P18K eleve kedvezményes, 700 dolláros árát 550 dollárra vitték le, de ez sem hozta meg az emberek kedvét a vásárláshoz. Ezen mondjuk egy csöppet sem csodálkozunk, mert hát nézd meg ezt a telefont.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TecMaster⚪⚫Technology World (@sysengineer) által megosztott bejegyzés,

A mobilgyártóknak amúgy mostanában nem nagyon jön be ez a közösségi finanszírozós dolog, nemrég a Meizu kenődött fel nagyon csúnyán a falra, amikor hasonlóval próbálkozott.

És ezt olvastad már?
Fotón a riasztóan gyorsan növekedő napfolt, amiben háromszor elférne a Föld