Saját űrállomást építenek.

Jurij Boriszov orosz miniszterelnök-helyettes egy, a Rosszija 1 televízióban vasárnap sugárzott interjúban kijelentette, hogy

Oroszország 2025-ben ki szándékozik lépni a Nemzetközi Űrállomás-projektből, és önálló, újgenerációs szolgálati űrállomás létrehozásába fog, amelynek építése hamarosan elkezdődik.

Boriszov úgy vélekedett, „úgy becsületes”, ha erről a partnereket már most tájékoztatják, valamint közölte, hogy a Nemzetközi Űrállomás 2024 utáni működéséről Moszkva a velük való egyeztetések és döntően már a felhasználhatóságuk végéhez közeledő modulok műszaki állapotának felülvizsgálása alapján határoz majd.

Az orosz szakemberek számításai szerint 2025 után a Nemzetközi Űrállomás rendszerei egymás után fogják felmondani a szolgálatot, és az 1998 óta használt objektum üzemben tartása 10-15 milliárd dollárt fog felemészteni. A jelenlegi tervek szerint 2024-ig működtetik majd, de felmerült a hatéves hosszabbítás lehetősége is.

A nemzetközi projekt feladásának gondolatát korábban a Roszkoszmosz orosz állami űripari vállalat is felvetette az üzemeltetés drágaságára hivatkozva.

Eközben...

„Nagy esély mutatkozik arra, hogy rosszindulatú idegenektől hemzseg az univerzum”

A SETI egyik vezető kutatója szerint naív azt feltételezni, hogy jó szándékúak lennének a földönkívüliek.

Ufó látható a felvételeken, már a Pentagon is megerősítette

Háromszög alakú valami jelenik meg az égbolton.

Azonosítatlan repülő tárgyak vettek üldözőbe több amerikai hadihajót is

Nem most történte, de ezzel kapcsolatban szólalt meg a U.S. Navy admirálisa.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

 

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni