Még ma is működnek. És beszéltünk a webmesterükkel!

Nagyon sokan emlékszünk még a kilencvenes évek első, nagy számítógépes korszakára, mikor alig-alig szálltunk még be az Internetbe. Például betárcsázós net szimfóniájára, amit most vigyorgós nosztalgiával hallgass meg te is:

Meg az olyan beszélgetésekre, mikor azt mondja anyukád, hogy lépj ki az Internetből, fel kell hívnom valakit! Mikor az olyan weboldalak pörögtek nagyon, mint a Hotdog, az Iwiw és a Myvip, amikor mindenki MSN-en üzengetett, az animált szavak villogtak meg pörögtek és szmájlik voltak, nem emodzsik és freemailes vagy yahoo-s volt minden emailcím, és Marióval, Tarzannal, Crazy Rabbittel, Prehistorickal vagy azzal a motoros-vonalhúzogatós játékkal játszottunk. 2018-ra mindezek már a digitális kőkorszak nosztalgiái: vagy eltűnt vagy teljesen átalakult, modernizált leletekké váltak az Internet hőskorából. De van, ami megmaradt az utókornak.

Pintér István műszaki ellenőr és webfejlesztő weboldalai ilyen ékkövek, csodálatos Internetes mementók a kilencvenes évekből.

Már az első weboldaltól elolvadtunk, és akkor még nem is tudtuk, mekkora kincsesbányára bukkantunk: István mindegyik weboldalán a tagek és menüpontok egy-egy teljesen új weboldalra navigálnak, ahonnan még tovább röpít egy újabb menüpont, hogy painttel rajzolt családi fotómontázsokban, repülő sasokban, körbevágott képekben, animált szövegrészekben, és a mindenütt felbukkanó, személyes brandet építő Pintér Istvánban gyönyörködhessünk. (Mindegyik linket érdemes megkattintani, a screenshotok nem hozzák vissza a teljes élményt!)

Annyira megtetszettek a weboldalak, és az, hogy még a mai napig léteznek, hogy megkértük a webmester-orákulumot, meséljen egy kicsit.

Pintér István a mai napig foglalkozik webfejlesztéssel, újabb oldalai már jóval modernebb külsővel hirdetik a szolgáltatásokat. Megkérdeztük, tudatosan tartotta-e meg ezeket a régi oldalakat:

Mikor arról kérdeztük, milyen visszajelzéseket kapott István a weblapjaira, nagyon profi választ kaptunk:

Végül azt kérdeztük, mik a jövőbeli tervei a weboldalakkal:

Mi is így gondoljuk, a web legyen veled, István!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon