Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Oculus nyilvánosságra hozta, hogy milyen vas kell a jövőre érkező virtuális valóság-szemüvegük használatához, ennek pedig egyáltalán nem fognak örülni azok, akiknek nem gubbaszt otthon a sarokban egy high-end PC.

Az ajánlott követelmény a következő:

NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent or greater
Intel i5-4590 equivalent or greater
8GB+ RAM
Compatible HDMI 1.3 video output
2x USB 3.0 ports
Windows 7 SP1 or newer

A Gizmodo számításai szerint ez nagyjából 800 dollárból, vagyis 216 ezer forintból jön ki, és sajnos nagyon úgy tűnik, hogy jól számoltak, hiszen Magyarországon csak a proci, a videokártya és a memória is együtt minimum 180 ezer forintba kerülnek. És ehhez persze még hozzá jön az Oculus Rift ára is, ami legalább 80-100 ezer forint környékén lehet.

Természetesen, mivel ajánlott követelményről van szó, ezért nem kizárt, hogy a szemüveg ennél gyengébb gépekkel is használható lesz, erre viszont nem nagyon érdemes alapozni, hiszen a VR-játékoknál már az egészen enyhe akadozás vagy lassulás is tönkre vághatja a játékélményt. Vagy csak simán kidobod a taccsot.

Ha nem terveztél elpattintani háromszázezer forintot a következő egy évben a hobbidra, akkor sem kell nagyon aggódnod, hiszen az Oculus Rift mellett jön a HTC Vive és a Sony Morpheus is, amelyek közül az utóbbinál egész biztosan sikerült valahogy megoldani, hogy a szemüveg az ócskavas PS4-gyel is hajlandó legyen működni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.