Idén vezette be a Samsung a mesterséges intelligenciát a csúcsmodelljeibe, most pedig az S24-sorozatban megismert funkciókat – és még annál is többet – megkapják a hajtogatható okostelefonok, valamint a Samsung fülhallgatójának és karórájának legújabb generációja is. Az elsők között vettük kézbe a Z Fold6 és Z Flip6, valamint a Buds3 és Watch7 készülékeket, amiket a Galaxy AI-val okosítottak fel.

Az idei évet az új csúcsmodelljeinek bemutatásával indította a Samsung, és az S24-sorozat legnagyobb dobása az volt, hogy a mesterséges intelligenciával együtt számos hasznos funkció költözött be a telefonokba, egyszerűbb lett a keresés, a jegyzetelés, ezen kívül élőben fordít és fotót is szerkeszt számunkra. A Galaxy AI terjedése most tovább folytatódik, a mesterséges intelligenciával elérhető megoldásokat a Samsung hajtogatható okostelefonjai, valamint a gyártó legújabb fülhallgatója és okosórája is megkapta.

Samsung Galaxy Z Fold6 és Z Flip6

Hagyományosan nyáron mutatja be a hajtogatható okostelefonjainak legújabb generációját a Samsung, amely nemcsak nem adta fel ezt a kategóriát, de mostanra tökéletesre fejlesztette. Már az előző évben bevezetett Fold5-nél és Flip5-nél is megoldották, hogy a duplasínes zsanérszerkezet tökéletesen működjön, és mostanra az is kiderült, hogy a megoldás kiállta az idő próbáját. Itt volt tehát a lehetőség a két hajtogatható okostelefon további tökéletesítésére, és az alumíniumkeretes készülékek még jobbak lehettek, mint eddig.

Az új modellek a Galaxy Z széria eddigi legvékonyabb és legkönnyebb készülékeinek számítanak,

a Fold6 méretei például összehajtott állapotban minden eddiginél közelebb kerültek az S24 Ultrához, a 253-ról 239 grammra csökkentett tömegével pedig már nem is sokkal nehezebb nála. A vastagsága 13,4-ről 12,1 milliméterre csökkent összehajtott, és 6,1-ről 5,6 milliméterre széthajtott állapotban. Mindkét készülék belső kijelzőjének borítása vastagabb lett, amivel jobban bírja a strapát, a középső hajtása pedig kevésbé érzékelhető, ami talán már kevesebbeknek lesz zavaró.

A gépház tartalma ezúttal nem sokat változott, a Samsung pedig nem bízta a véletlenre, és csúcsmodellhez illő hardvert pakolt a két hajtogatható telefonjába, amelyek a Snapdragon 8 Gen 3 processzor Galaxyra optimalizált változatát kapták meg 12 GB RAM-mal – ennek biztosan nem okoz majd gondot a mesterséges intelligencia feladatainak megoldása. A melegedésnek továbbfejlesztett hűtéssel veszik elejét, a Fold6-ban nagyobb lett, a 187 grammos, kompaktabb építésű Flip6-ban pedig most először jelent meg a párakamra.

Mit tud a mesterséges intelligencia?

Az új Galaxy Z modellek már a Samsung továbbfejlesztett One UI 6.1.1-es operációs rendszerét kapják, ami azt jelenti, hogy megtaláljuk az S24-ben látott, mesterséges intelligenciával működő funkciókat, és annál többet is, amelyek kihasználják a telefonok dupla kijelzőjét, különösen a Fold6 bámulatosan nagy, 7,6 colos belső képernyőjét, és a Flip6 még tovább fejlesztett 3,4 colos külső megjelenítőjét. Persze nemcsak rájuk szabták, hiszen a Samsung szerint ezek az újítások az S24-sorozatban, és más modellekben is megjelennek majd hamarosan.

Az S24 Ultrával szemben a Fold6-nak ugyan nem része az S Pen, azt csak egy erre kialakított tokkal együtt tudjuk hordani, de ha nálunk van, és rajzolni támad kedvünk a nagy belső képernyőre, akkor jól szórakozhatunk azzal a funkcióval, ami az akár egészen egyszerű vázlatunkból is profi rajzot készít, ráadásul, mint a mesterséges intelligenciánál megszoktuk, többféle megoldás közül választhatjuk ki a nekünk tetszőt.

A két kijelző előnyét használja ki az új tolmácsfunkció, ami élőben képes egyszerre fordítani a beszélgetést a készülék mindkét oldalán ülő személynek.
Szintén mesterséges intelligenciával működő funkció, amikor egy portréból alkothatunk különböző, akár rajzfilmes vagy festménystílusú képet,

és a Galaxy AI azt is képes lesz hozzáadni a fotókhoz, amit a tollal rárajzoltunk, például egy kalapot egy ember fejére. A telefon személyre szabása is sokoldalúbb lesz, a háttérképeket is a mesterséges intelligencia alkotja majd meg a kívánságunk alapján, és arra is képes lesz, hogy az odakint éppen aktuális időjárást valós időben animálja a háttérbe kirakott képünkön.

A Fold6-hoz hasonlóan már a Flip6-nak is 50 megapixeles lett a főkamerája, ami ráadásul arra is képes, hogy automatikusan nagyítva kövesse a fotózott alanyt – ez persze digitális zoom, míg a Fold6-ban egy 10 megapixeles, háromszoros telefotó kamera is helyet kapott. Nemcsak fotókat, de szöveget alkotni is egyszerűbb a mesterséges intelligenciával, az S24-ben már látott chatsegéd és kivonatkészítő mellett releváns válaszokat javasol az üzenetekre, és hangfelvételekből is készít jegyzetet, amit a Fold6 nagy képernyőjén kényelmesebben áttekinthetünk.

Mennyibe kerül?

A Galaxy Z sorozat tagjai csúcsmodellhez illő árakon kerülnek a boltokba. A Fold6-ból a 256 GB-os változat 829 990 forintba kerül, 512 GB-tal 879 990 forint, míg 1 TB tárolóval 979 990 forint az ajánlott ára. A Flip6-nak nemcsak a mérete, hanem az ára is kezesebb, 256 GB-tal 499 990 forintról indul, az 512 GB-os változat 549 990 forintba kerül. A bemutatójuk után máris előrendelhetők, ajándék tokkal és készülékbeszámítási kedvezménnyel, míg a két hajtogatható modell értékesítése július 24-én kezdődik.

Samsung Galaxy Watch7 és Watch Ultra

Megújította az okosóráinak kínálatát is a Samsung, az eddigi Watch6 helyére az új Watch7 lépett, míg a nagyobb igénybevételre tervezett modellből nem volt 6-os generáció, ezért a Watch5 Pro utódjának számít az új Watch Ultra. Az olcsóbb okosórát kereső vevőknek kínálják a Watch FE modelleket, amelyek tulajdonképpen a Watch4 alaposan ráncfelvarrott változatának tekinthetők, a külső megjelenésüket a Watch7-éhez igazították, és első pillantásra szinte csak a vaskosabb kávájuk árulja el, hogy nem az új modellről van szó.

Mivel a Watch7-be is megérkezett a mesterséges intelligencia, ezért a Samsung az eddiginél háromszor gyorsabb, és harmadával hatékonyabb processzort szerelt bele,

amivel az okosóra valóban villámgyors lett, és tovább is bírja egy feltöltéssel. Szintén hardveres újdonság az új BioActive érzékelő, amivel még szélesebb képet kaphatunk az egészségi állapotunkról, és az erről érkező információkat a mesterséges intelligenciával még sokoldalúbban használhatjuk fel, hogy jobbá tegyük a mindennapokat.

Az új Watch7 például személyre szabott edzési rutinokat választ nekünk több mint százféle edzéstípusból, az új versenymódban pedig összehasonlíthatjuk a korábbi teljesítményünket a jelenlegivel. Az alvásfigyelés, a pulzuskövetés, a vérnyomásmérés és a szívritmusfigyelés abban segít, hogy az óránk azonnal észrevegye a rendellenességeket az egészségi állapotunkban. Az új Watch7 az első kétfrekvenciás GPS-szel szerelt okosóra, ami még sűrűn épített városi környezetben is képes pontosan bemérni a helyzetünket. 40 és 44 milliméteres változata kapható, az előbbi zöld és krém, az utóbbi zöld és ezüst színekben.

Még tovább megy minden téren az új Watch Ultra, ami titánvázzal és 10 ATM vízállósággal igazán szívós darab, a Samsung szerint 500 méteres tengerszint alatti mélységtől 9000 méteres magasságig működik. Az extrém sportokhoz szánt óra képes a többpályás sportok mérésére, a kerékpározás közbeni teljesítmény mutatására, 3000 nit csúcsfényerőjével erős napfényben is látható, de az éjjellátókhoz hasonló éjszakai kijelzőmódja is van, energiatakarékos módban akár 100 órát is bír, de még edzés közben is talpon van 48 órán át töltés nélkül.

Mennyibe kerül?

A Galaxy Z telefonokhoz hasonlóan a Watch7 és Watch Ultra értékesítése is június 24-én indul, az előrendelésben ajándék szíjra és készülékbeszámítási kedvezményre számíthatunk. A Watch7-ből a 40 milliméteres változat ára 129 990 forintról, a 44 milliméteresé 149 990 forintról indul, a 4G-s változatok ára tízezer forinttal nagyobb, míg a Watch Ultra ára a képességeihez méltó, 279 990 forintot kérnek majd érte.

Samsung Galaxy Buds3 és Buds3 Pro

Nem gondoltuk volna, de még a vezetéknélküli fülhallgató is hasznát tudja venni a Samsung mesterséges intelligenciájának. A Buds2-modelleket váltó Buds3 és Buds3 Pro például még több funkcióra képes a hangvezérléssel, a tolmácsfunkcióval pedig élőben hallgathatjuk vele egy előadás valós idejű fordítását. A Pro változat nemcsak a továbbfejlesztett kétirányú hangszóró komolyabb hangzásával tud többet, hanem azzal is, hogy az aktív zajszűrését adaptívan alakítja a külső zajviszonyokhoz.

Már ránézésre is megállapíthatod, hogy a nyitott kialakítású Buds3 és a hallójárathoz illeszkedő Buds3 Pro teljesen új, divatosabb formájú lett, amivel még többek fülébe tökéletesen passzolhat majd a Samsung vezeték nélküli fülese, a készülékeket pedig a visszajelző fénnyel ellátott szárán érintéssel is lehet vezérelni. Az ezüst és fehér színben készülő fülhallgatók közül a Buds3 ajánlott ára 69 990 forint, míg a Buds3 Pro 99 990 forintba kerül, az előrendeléshez csatos tok, illetve vezeték nélküli töltő jár.

Ez is érdekelhet:

Kifordítom, befordítom – kipróbáltuk a Samsung hajtogatható telefonjait

Nem is gondolnád, milyen sokoldalú a Samsung két új hajlítható kijelzős telefonja. Mutatjuk!

A mesterséges intelligencia beköltözött a Samsung Galaxy S24-sorozatba

Az elsők között vettük kézbe a Samsung idei csúcstelefonjait, és el is mondjuk, mit tudnak.

Nem a mesterséges intelligenciától jó a Samsung Galaxy S24 Ultra

A mesterséges intelligencia beköltözött a Samsung csúcsmodelljébe, de nem ezért szerettük annyira az S24 Ultrát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés