A gépek már gondolkodnak, a modern háborúkat pedig képlékeny robotokkal és „okos porral” vívják majd. Ilyen és ehhez hasonló témákért már érdemes részt venni a Smart 2017 konferencián, de vannak további érvek is.

Több mint száz hazai és nemzetközi sztárelőadó tolmácsolásában, globális óriáscégek és hi-tech startupok részvételével mutatja be a technológia üzleti és ipari felhasználásának legfrissebb trendjeit a Smart 2017 konferencia Budapesten, április 5-én.

A mesterséges intelligencia (AI) manapság az egyik legforróbb kutatás-fejlesztési irány a techvilágban. A konferencián többek között a Google egyik vezető hazai szakembere járja körbe a téma aktualitásait, a több mint 600 mesterséges intelligenciával foglalkozó európai startupot feltérképező Budapest.ai képviselője pedig arra keresi a választ, a témát övező zajos hájp közepette milyen valódi lehetőségeket rejt a szegmens.

Hogyan lesz adatvagyonból extrém üzleti növekedés?

A Big Datában szintén hatalmas üzleti lehetőségek rejlenek. Földi Tamás, a Starschema vezetője előadásában tippeket és trükköket oszt majd meg arról, hogy az adatvagyon felhasználásával egy cég hogyan tudja felforgatni piacot.

Lehull a lepel többek között az Uber, az Apple és a Facebook sikersztorijának valódi titkáról,

arról, hogyan kell egyedülálló felhasználói élményt nyújtani, és hogy hogyan tudja egy cég hatékonyan fejleszteni termékeit és egyben ügyfeleit is.

Nincs többé tiszta háború: itt a képlékeny robot és az „okos por”

A globális terrorizmus elleni harchoz való alkalmazkodási kényszer mellett a védelmi és hadiipar tevékenységét a digitális forradalom is fenekestül felforgatja.

Hamarosan olyan új eszközök jelennek majd meg a harctéren, mint a képlékeny robot, amely képes átpréselődni a fal repedésein,

az ellenséget felderítő „okos por”, és az emberi testbe hatoló sejtméretű szerkezet, amely belső sérüléseket okoz. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakértője többek között ezekről a témákról szól majd.

Van-e már adatvédelmi svájci bicska?

Egy jelszó nem jelszó. Az IOT, FinTech és e-kereskedelem témakörében forró témának számít az IT-biztonság. A különböző adathalászati technikák fejlődésével a szolgáltatók számára komoly fejtörést jelent a végfelhasználói adatok biztonságos kezelése és őrzése.

A konferencián kiderül, létezik-e kompromisszummentes IT-biztonsági megoldás,

avagy feltalálták-e már az adatvédelmi svájci bicskát? Szabó Tamás, nemzetközi szinten elismert IT-biztonsági szakértő, a GoodID alapítója, előadásában bemutatja, milyen új távlatok nyílnak a bankok, webáruházak és adatkezelő szervek számára egy olyan világban, ahol minden és mindenki "kapcsolt", és semmi és senki sem feltétlenül az, aminek és akinek látszik.

A Smart 2017 konferencia a fentieken kívül még számos aktuális trend bemutatásával nyújt átfogó képet a technológia jelenéről és jövőjéről, kitérve olyan területekre, mint a

FinTech, az önvezető járművek, a chatbotok, az IT területén tapasztalható munkaerőhiányra megoldást kínáló alternatív képzések, vagy az Ipar 4.0 megoldások.

A lelkes ötletgazdák és korai startupoknak is remek lehetőséget jelenthet a SMART 2017 Startup MasterClass „Roasted Style” program, ahol lehetőség nyílik a legnagyobbaktól tanulni. A jelentkezési határidő 2017. március 19. További információ és regisztráció:  www.smartconference.hu, www.facebook.com/smartconference.hu.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában